02 OKT

Vacature opbouwwerker diaconaal tienerwerk

Voor de uitvoering van het project ‘Versterking (diaconale) betrokkenheid tieners in de parochie’ is het bisdom van ’s-Hertogenbosch op zoek naar mensen die belangstelling hebben voor de volgende functie:

opbouwwerker diaconaal tienerwerk (m/v)
(0,8 fte (30,2 uur); per 1 november 2014 of z.s.m. daarna)

Het wordt je primaire taak om het project ‘versterking (diaconale) betrokkenheid tieners in de parochie’ gestalte te geven en daarbij maatwerkondersteuning te bieden aan de parochies van het bisdom. Daartoe geef je onder meer voorlichting, activeer je parochies en begeleid je hen om(diaconaal) tienerwerk, o.a. door het concept M25, ter plaatse te realiseren. Daarnaast bouw je aan een netwerk van betrokkenen bij (diaconale)tienergroepen en organiseer je voor hen toerustingsmogelijkheden.

Als praktiserend katholiek met een hart voor tieners en jongeren, wil jij je graag inzetten voor de Kerk. Ervaring met tiener- en/of jongerenwerk en met het opzetten en uitvoeren van (diaconale) projecten is een pré. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, bent initiatiefrijk en kunt goed samenwerken. Je verbindt mensen en enthousiasmeert hen om samen aan de slag te gaan. Je weet de balans te vinden tussen het begeleiden van een begeleidersgroep en hen zelfstandig de tienergroep te laten draaien. Je werkt minimaal op HBO-niveau en flexibele werktijden zijn geen probleem voor je. Je bent in staat om zelfstandig projecten te realiseren, werkend vanuit een gezamenlijke visie.

Het gaat in beginsel om een aanstelling van 0,8 fte voor 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Je werkt aan dit project binnen de afdeling Jeugd & Jongeren en wordt aangestuurd en begeleid door de coördinator Jeugd & Jongeren.

Is je interesse gewekt en denkt dat jij het in je hebt om deze functie te gaan vervullen, dan ontvangen we graag je brief met CV. Deze kun je tot uiterlijk 12 oktober 2014 via e-mail verzenden aan Vicaris Generaal C.F.M. van den Hout, rvdhout@bisdomdenbosch.nl. Aangezien we zo snel mogelijk van start willen gaan met dit project, is de eerste gespreksronde gepland op vrijdag 17 oktober 2014.

Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met Astrid Bakker, coördinator Jeugd & Jongeren, via telefoonnummer 073 523 20 69 of per e-mail: abakker@bisdomdenbosch.nl
02-10-2014