18 SEP

Diocesane kostersdag: 11 oktober 2014

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat een diocesane kostersdag is georganiseerd, waarbij toen een groot aantal deelnemers aanwezig was en er na afloop vele enthousiaste reacties waren.
Dit jaar organiseert het bisdom weer een diocesane kostersdag op zaterdag 11 oktober.
Deze dag is bedoeld voor het onderling contact van de kosters maar ook om hen te ondersteunen bij het zo belangrijke werk in de parochie; een goede en waardige liturgie is voor een groot deel van hun inzet afhankelijk en zij zijn vaak een steun en toeverlaat voor de pastores.

Vanwege werkzaamheden op het Sint-Janscentrum vindt de kostersdag dit jaar plaats in bezinningscentrum Emmaus (Udenhoutseweg 15) te Helvoirt.

Ook dit jaar is er weer een afwisselend programma:
09.45 uur   Ontvangst in bezinningscentrum Emmaus.
10.00 uur   Eucharistieviering in de kapel
11.00 uur   Een kopje koffie/thee in de zaal
11.30 uur   Voordracht 'Sacraliteit en kerkgebouw en de rol van de koster daarin', door C. Mennen pr.
12.30 uur   Lunch
13.30 uur   'Kerk en brandveiligheid' door Herman Wanders
14.00 uur   'Inrichting van de kerk/priesterkoor' door Freek van Genugten
14.30 uur   Sluiting

Er wordt een kleine bijdrage ter dekking van de kosten, € 5,- per persoon, gevraagd.

I.v.m. de beperkte capaciteit wordt verzocht tijdig aan te melden door een mail te sturen naar: avdels@bisdomdenbosch.nlmet daarin naam en adresgegevens van de koster en de naam van de parochie waar de koster werkzaamheden verricht.
18-09-2014