01 SEP

Opening studiejaar diocesaan vormingscentrum

Kloostertuin Aarle-Rixtel.jpg

Vrijdagavond was de opening van het nieuwe studiejaar van het diocesaan vormingscentrum. Deelnemers aan het vierjarig vormingstraject Groeien in geloof, geloven in groei, waren uitgenodigd, samen met de studenten van de diakenopleiding.

Dit jaar was de start vanwege renovatie niet op het Sint Janscentrum in ’s-Hertogenbosch, maar bij de missiezusters van het Kostbaar Bloed in hun missieklooster van het Heilig Bloed te Aarle Rixtel.
Een bijzondere plaats om bijeen te zijn, want het vormingscentrum heeft iets met de zusters. Het Sint Janscentrum was lange tijd de enige locatie en nu nog steeds de centrale locatie voor de cursussen van het diocesaan vormingscentrum. En de zusters van het Kostbaar Bloed waren tot medio 2007 de zorgzame noot binnen het St. Janscentrum. Tal van taken namen zij voor hun rekening. Daar hoorde ook de receptie bij. Veel (oud-)cursisten bewaren goede herinneringen aan die tijd en aan het contact met de zusters. En het contact is er nog steeds, want zuster Madeleine Bouman neemt enthousiast diverse lesavonden voor haar rekening.

De opening begon met een stemmige eucharistieviering samen met de kloosterzusters, waarna we gastvrij onthaald werden met een passende maaltijd gevolgd door een boeiend verhaal over de orde, hun klooster in Aarle-Rixtel en de bijbehorende geschiedenis. Dit alles werd op een sprankelende wijze gebracht door zuster Madeleine. Het was een schitterende geloofsgetuigenis die nog extra bijzonder was door de aanwezigheid van een postulante die ruim een jaar geleden nog deelnam aan de cursus ‘Groeien in geloof’. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en een prachtig uitzicht op de grot in de kloostertuin, waarna de mensen huiswaarts gingen in de wetenschap dat de cursussen die normaal op het Sint Janscentrum zouden plaats vinden, nu op het bisdomkantoor aan de Parade van start gaan. Bij cursussen en vormingsdagen die elders in het bisdom plaatsvinden wordt de locatie speciaal vermeld. Op deze website – onder vorming – vindt u informatie over de cursussen en modules die dit studiejaar starten.
01-09-2014