Nieuws

27 MEI

​12 juli Nationale Bedevaart Brielle - Daden van Liefde

In en om het Heiligdom van de HH. Martelaren van Gorcum (De Rik 5, Brielle) vindt zaterdag 12 juli de Nationale Bedevaart plaats. Thema is dit jaar: Daden van Liefde. Hoofdcelebrant in de Eucharistieviering is Mgr. J.H.J. van den Hende; het Sint-Jozefkoor uit Rozenburg verleent de muzikale ondersteuning van de viering. Er is dit jaar een speciaal jongerenprogramma.

Brielle is het bekendste bedevaartsoord van Zuid-Holland. In het jaar 1572 werden op deze plaats 19 Rooms-Katholieke geestelijken uit Gorcum gemarteld en opgehangen omdat ze weigerden hun geloof in de eucharistie af te zweren. Drie ‘jonge’ martelaren uit de vorige eeuw hebben in het heiligdom ook gedenktekenen gekregen: de heilige zuster Benedicta van het Kruis (Edith Stein), de zalige Karl Leisner en de zalige Titus Brandsma. Zij zijn alle drie martelaren van het naziregime ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en indrukwekkende geloofsgetuigen van ‘onze tijd’.

Programma Nationale Bedevaart
11.00 uur   Eucharistieviering
13.00 uur   Rozenkransgebed / jongerenprogramma
14.00 uur   Kruisweg
15.00 uur   Vesperviering met processie en pelgrimszegen

Jongerenprogramma
Voor de jongere bedevaartgangers is er dit jaar een ‘parallelprogramma’ tijdens het rozenkransgebed. De bisschop geeft dan catechese.

Busvervoer
Er zijn twee opstapplaatsen.

 

• HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal aan de Mathenesserlaan 305 te Rotterdam: vertrektijd: 09.45 uur
• C.S.Station Rotterdam (achterzijde) Proveniersplein: vertrektijd: 10.15 uur

 

Aanmelden via bisdom Rotterdam. T: 010 – 281 51 71
 
Poster
De poster van de Nationale Bedevaart Brielle kunt u hier bekijken.

Openstelling en eucharistieviering
In juli en augustus is het heiligdom dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Elke donderdag vindt om 16.00 uur een eucharistieviering plaats. De Bedevaartskerk is te vinden aan De Rik 5 (Hoek De Rik-Kloosterweg) te Brielle.

 

27-05-2014