Nieuws

09 MEI

​11 mei: Jaarlijkse Maria Bidtocht

In het centrum van 's-Hertogenbosch wordt zondag 11 mei 2014 de jaarlijkse bidtocht gehouden. De eeuwenoude Maria-ommegang vertrekt om 19.00 uur vanuit de kathedrale basiliek van Sint-Jan evangelist. Na terugkeer is er in de kathedraal een korte gebedsdienst. Tijdens de bidtocht wordt er gebeden tot de Zoete Moeder, en bidden we voor alle persoonlijke intenties, in het bijzonder voor alle moeders.
 
bidtocht-verwerstraat.jpgIn de bidtocht wordt het beeld van de Zoete Moeder meegedragen door leden van de Broederschap van Onze Lieve Vrouw. Het Mariabeeld wordt geflankeerd door flambouwen met bloemen, die gedragen worden door studenten van het Sint-Janscentrum. Naast bisschop Hurkmans lopen in de omgang ook het kathedraal kapittel, priesters, en diakens mee. Het Bossche gilde De Oude Schuts en de Stadspijpers zorgen, naar oud gebruik, voor ruim baan voor de stoet. Alle gelovigen uit het bisdom zijn van harte uitgenodigd om zich bij deze bidtocht aan te sluiten en mee te bidden. 
 
“Het leven is een pelgrimstocht; na de goede bedevaart in Lourdes willen we ook van ons geloof getuigen in het bisdom. We geven hier uitdrukking aan door tijdens de bidtocht met Maria biddend op weg te gaan. Maria is onze schutsvrouwe en voorspreekster bij de Heer. Zij wil onze aardse pelgrimstocht door het leven begeleiden. U allen, jong en oud, bent van harte welkom om aan de bidtocht deel te nemen.”, aldus bisschop Hurkmans.
 
Priesters en diakens die willen deelnemen aan de processie worden verzocht om hun liturgische kleding mee te brengen en worden verzocht zich te melden in de kooromgang van de kathedraal.
 
Eucharistievieringen in de kathedraal tijdens de meimaand zijn op:
Maandag t/m vrijdag: 9:00, 12:30
Zaterdag: 9:00, 12:30, 19:00
Zondag: 7:00, 8:30, 10:00, 11:45
 
Voor meer informatie zie de websitevan de Broederschap van de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch.

09-05-2014