04 MEI

Bisschop legt krans bij Brabantse Dodenherdenking in Waalre

​Jaarlijks organiseert de Stichting Herdenking Brabants Gesneuvelden op 4 mei de Brabantse Dodenherdenking. De viering vond plaats in de H. Willibrorduskerk aan de Markt in Waalre.

Dit jaar was er een speciaal programma op deze Dodenherdenkingsdag, die bijgewoond werd door onder andere Mgr. A. Hurkmans (bisdom van ’s-Hertogenbosch) Mgr. J. Liesen (bisdom Breda) en burgemeester Yvo Kortmann. Het geheel werd muzikaal omlijst.

20140504_Waalre_Herdenking_WEB02_RamonMangold.JPG

Uiteraard werden er twee minuten stilte in acht genomen. Na afloop was er een slotbede door Pastoor-Deken Spooren. De kranslegging vond plaats rond 20.00 uur bij het graf in het oude Willibrorduskerkje. Waalre’s oudste kerkje is het Provinciaal Gedenkteken voor de Brabants Gesneuvelden. In dit mooie kerkje ligt het graf van Brabantse ‘onbekende’ gesneuvelde soldaat. Bisschop Hurkmans heeft namens het bisdom van ’s-Hertogenbosch een krans gelegd.

20140504_Waalre_Herdenking_WEB03_RamonMangold.JPG
Foto’s: Ramon Mangold