21 MRT

Netwerkbijeenkomst in Helvoirt met veel ontmoetingen

Mensen uit parochies uit alle hoeken van het bisdom troffen elkaar op de netwerkbijeenkomst op donderdag 20 maart in Helvoirt. Meer dan 160 mensen gaven acte de presence.

Na een vesperviering verzorgd door een groep uit de Tilburgse Goede Herderparochie gaf Anton de Wit, journalist en auteur, een nadere en inspirerende kijk op paus Franciscus. Naast Franciscus van Assisi zijn ook Franciscus Xaverius en Franciscus van Sales als inspiratiebronnen voor de keuze van Franciscus als pausnaam te zien. En net zo min als Franciscus van Assisi alleen maar een aardige knuffelheilige was, zal deze paus enkel een knuffelpaus zijn.
netwerk 2014 1.jpg

Daarna gingen de deelnemers uiteen in een tiental workshops waarin steeds een onderwerp werd belicht vanuit praktijk van de nieuwe parochies. Good practices vanuit parochies als Wijchen, Diessen/ Hilvaren¬beek, Uden, St. Oedenrode, Cuijk, Den Bosch, Eindhoven werden voor het voetlicht gebracht.

netwerk 2014 3.jpg

De avond werd besloten met een gezellige borrel nadat Mgr. Mutsaerts de deelnemers van harte had bedankt en hen alle goeds had toegewenst in hun parochiële werk.

21-03-2014