10 MRT

UITVERKOREN!

​“Remco, Linda, Emske, Anh Dao, Suleha, Yogeetha, Isabella, Esmay, Hieu, Jaap, Marja, Lotte en Hong-Mei, u bent uitverkoren!” Dat zei bisschop Hurkmans op de eerste zondag van de veertigdagentijd tegen de geloofsleerlingen die zich voorbereiden op hun doopsel.

Plechtigheid uitverkiezing - 9 maart 2014.jpgNa een jaar catechumenaat is voor hen de laatste periode van intensieve voorbereiding begonnen. In de paasnacht zullen zij de sacramenten van het doopsel, vormsel en de Eucharistie ontvangen. Deze laatste fase vindt verspreid in het bisdom plaats, in de verschillende parochies waar ze vandaan komen.

Intussen zijn op de vier catechumenaatscentra in ons bisdom ook weer andere volwassenen begonnen aan het initiatietraject. We hopen ze volgende jaar te mogen ontvangen voor ‘de plechtigheid van de uitverkiezing’. En deze week start ook de diocesane catechese ‘Leven vanuit de Geest’ voor volwassenen die weliswaar gedoopt zijn, maar die de christelijke initiatie niet hebben afgerond. Gedurende de veertigdagtijd en de paastijd komen ze een aantal keren bijeen om op het hoogfeest van Pinksteren in de kathedraal het sacrament van het Vormsel ontvangen. Op deze website kunt u hier onder ‘Vorming’ en vervolgens ‘Opname in de RK-Kerk’ meer over lezen.

10-03-2014