17 JAN

Bisschop schrijft zich in voor diocesane bedevaart naar Lourdes

​Van 26 april tot en met 3 mei 2014 organiseert het bisdom ’s-Hertogenbosch een diocesane bedevaart naar Lourdes. De bisschop, Mgr. drs. A.L.M. Hurkmans nodigt u uit met hem mee te pelgrimeren.
Kom met Maria in beweging, die alle mensen van goede wil uitnodigt naar Lourdes te komen: “Zeg dat men hier in processie naar toe komt”. Laat uw droefheid in vreugde verkeren, uw dorst gelaafd en uw honger gestild worden. Jong en oud, ziek en gezond delen geloof, hoop en liefde door over hun eigen grens heen te kijken, door de weg te gaan zien die God met hen wil gaan.

“De kerk die zich vernieuwt en daardoor zich opnieuw opbouwt, dat is mijn grote wens. Ik weet dat door de kracht van de heilige Geest mensen de vreugde van het geloof leren ontdekken. Zoals de leerlingen van Jezus, de eerste gelovigen, die met elkaar in zijn Naam op weg gingen,” aldus Bisschop Hurkmans.

inshcrijven lourdesbedevaart.jpgInschrijving

Aan het begin van het nieuwe jaar heeft Bisschop Hurkmans zich digitaal ingeschreven voor de Lourdesbedevaart. Ook de hoofdaalmoezenier pastoor-deken Theo van Osch, die zijn roeping in Lourdes ontvangen heeft, en bisdom-bedevaartcoördinator Freek van Genugten hebben zich ingeschreven. Via de parochies komen al veel aanmeldingen binnen bij de VNB.  De bisschop is verheugd om met velen naar Lourdes te gaan om ons sterker met de bronnen van het geloof en met elkaar te verbinden.

Bedevaartprogramma
Voor deze reis is een mooi bedevaartprogramma samengesteld. Met uitzondering van de Internationale Hoogmis, zullen alle vieringen in het Nederlands zijn. De vieringen worden bijzonder aantrekkelijk voor jong en oud, want jongerenkoor Deux Bornes uit Uden gaat mee en luistert de vieringen op. lourdes.jpg
Een van de hoogtepunten zal de viering aan de Grot zijn, de plaats waar Maria aan Bernadette is verschenen. Daarnaast nemen we deel aan de sacraments- en lichtprocessie, maar zullen ook een wandeling door de stad maken en de bijzondere plekken bezoeken waar Bernadette gewoond heeft. Ook een rondleiding over het Heiligdom staat op het programma. Op een van de avonden staat de ‘avond van barmhartigheid’ op het programma waarbij bijzondere aandacht wordt gegeven aan het jaarthema “De vreugde van de bekering”. Een dagje in de mooie natuur van de Pyreneeën maakt de bedevaart compleet.

Prijzen bisdombedevaart ’s-Hertogenbosch 2014

​Vervoer ​3-*** hotel ​1 pk toeslag
3-***hotel
​4-****
hotel
1 pk toeslag
4-****hotel​
​Accueil/
Zorghotel
​TGV (8 dgn) ​€ 869,00 ​€ 210,00 ​€ 1.019,00 ​€ 280,00 ​€ 1.150,00
​Bus (9 dgn) ​€ 869,00 ​€ 240,00 ​n.v.t. ​n.v.t. ​n.v.t.
​VNB Lance (9 dgn) ​€ 869,00 ​€ 240,00 ​n.v.t. ​n.v.t. ​€ 1.150,00
​Vliegtuig (6 dgn) ​€ 869,00 ​€ 150,00 ​€ 969,00 ​€ 200,00 ​€ 1.150,00
Jongeren t/m 25 jaar
​Alle vervoer ​€ 590,00* ​€ 210,00 ​n.v.t. ​n.v.t. ​op aanvraag
Kinderen 2 t/m 12 jaar: € 499,00*
Kinderen t/m 12 en jongeren t/m 25 jaar betalen zelf € 295,00. Het resterende bedrag van € 295,00 voor jongeren en € 204,00 voor kinderen wordt gefinancierd door bijv. eigen parochie, Charitas, groepskorting, sponsoring, etc.

TGV, de prijzen zijn inclusief:
  • Transfer per bus van de opstapplaats in uw parochie naar Noord- Frankrijk v.v.
  • Vervoer per TGV van Noord-Frankrijk naar Lourdes v.v.

VNB Lance en bus, de prijzen zijn inclusief:

• Reis per aangepaste VNB Lance touringcar vanaf de opstapplaats in Nederland naar Lourdes v.v. of
  • Reis per luxe touringcar (Tourist Class) vanaf de opstapplaats in Nederland naar Lourdes v.v.
  • Verblijf in een 3-sterren hotel
  • Excursie naar de Pyreneeën.

Vliegtuig, de prijzen zijn inclusief:

•  Retourvlucht inclusief luchthavenbelasting en veiligheidstoeslagen.
  • Een versnapering en drankje op de heenvlucht, broodje en drankje tijdens de terugvlucht.

Voor alle reizen geldt:

• Reis en verblijf of basis van volpension tenzij anders vermeld.
  • Transfer station/luchthaven Lourdes naar uw hotel v.v.
  • Pastorale, medische en reisbegeleiding gedurende de reis en het gehele verblijf in Lourdes tijdens TGV, vlieg- en VNB-Lancereis. Geen medische begeleiding tijdens busreis.
  • Nederlandstalig programma
  • Fooien, belastingen, boekings- en administratiekosten, bijdrage aan het Heiligdom.

De prijzen zijn exclusief:

• Reis- en annuleringsverzekering
  • Excursies, tenzij anders vermeld
  • Reis van uw woonplaats naar de opstapplaats v.v.
  • Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zicht het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims.

Met uw eigen parochie op bedevaart
De doelstelling is om deze bedevaart vanuit de parochie te ondernemen. Informeer bij uw parochiesecretariaat wie in uw parochie de contactpersoon is. De contactpersoon kan u verder informeren over de wijze van vervoer, eventuele informatiebijeenkomsten en andere zaken.

Op de website van de VNB staan alle reizen van de deelnemende parochies vermeld. Via de zoekfilter selecteert uw bij het onderdeel 'groep' gemakkelik uw eigen parochie. Op de speciale reispagina kunt u zichzelf direct aanmelden voor de bedevaart van uw parochie. Voor de website van de VNB; klik hier.
17-01-2014