16 JAN

Communicanten bidden voor communicanten

Graag vragen wij uw aandacht voor Communicanten bidden voor Communicanten, een activiteit die we als bisdom van harte ondersteunen. Vorig jaar was de deelname verrassend groot.
De bedoeling is dat communicanten samen een ketting van gebed gaan vormen.
Dit vraagt geen lokale organisatie, want deelname is heel eenvoudig: in de eerste H. Communievieringen één Weesgegroet bidden met communicanten voor de andere communicanten in de andere parochies in ons bisdom. Zo vormen de Weesgegroetjes in al deze Communievieringen, als kralen van één ketting, samen een Rozenkrans en bidden de kinderen voor en met elkaar tot Maria.

Gratis Maria medaille en felicitatiekaart
Mail het aantal communicanten, de datum/data van de Communieviering(en) en adresgegevens van uw parochie naar denbosch@kinderenbiddenvoorkinderen.nl. U ontvangt dan gratis op dit adres felicitatiekaarten en Maria-medailles voor uw communicanten.

Hiervindt u meer informatie, alsmede een voorbeeldtekst om eventueel in het misboekje van de viering te gebruiken en een uitleg voor kinderen over het Weesgegroet.
Op deze site zal ook te zien zijn waar deelgenomen wordt. De plaatsnamen worden gekoppeld aan de kralen van de rozenkrans.

Voor ons bisdom wordt het alweer de derde keer dat parochies dit wordt aangeboden. Vorig jaar hebben ruim 2500 communicanten deelgenomen, voornamelijk uit ons bisdom en uit het Bisdom Roermond, en is in 114 vieringen met hen het Weesgegroet gebeden.

Waarom meedoen?
• kinderen door gebed verbinden: we zijn immers één grote familie
• op eenvoudige wijze kinderen bij Maria brengen
• Maria heeft bij haar verschijningen vaak juist aan kinderen gevraagd om te bidden
• voor alle deelnemende communicanten en gezinnen zal de Rozenkrans gebeden worden bij de Zoete Moeder in de Sint-Jan in Den Bosch en wel op zaterdag 22 juni, feestdag van Maria.
Wij hopen spoedig van uw parochie te horen, zodat we tijdig de materialen kunnen toesturen.

16-01-2014