05 DEC

Adventsactie voor kinderen

​Verras zieke kinderen in het ziekenhuis met een mooie Kerstkaart!
Stichting Kinderen bidden voor Kinderen organiseert in samenwerking met het Ronald McDonald Huis en het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht deze Advent een landelijke Kerstkaartenactie. De bedoeling is om de bijna honderd kinderen die de komende Kerstdagen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht moeten doorbrengen, te verrassen met veel mooie kaarten uit het hele land.

kaart kbvk.pngAan deze actie kunnen parochies, maar ook gezinnen thuis,  op heel eenvoudige wijze deelnemen.
Van de site kinderen bidden voor kinderen zijn kant-en-klare kerstkaarten te downloaden met naar keuze 10 verschillende voorkanten om te kleuren of een eigen kersttekening op te maken. (Het is niet de bedoeling dat er eigen kaarten of losse tekeningen gestuurd gaan worden.) Er is ook een poster met uitleg en een poster met een grote ster die eventueel opgehangen kan worden en waarop een kind een sterretje kan plakken als hij/zij een kaart heeft gemaakt. Zoals past bij het concept van Kinderen bidden voor Kinderen is het de bedoeling tevens te bidden voor het zieke kind. Hiervoor staat een kort Kerstgebedje op de kerstkaarten en op de poster.

We hopen dat veel kinderen de komende twee weken van de Advent aan de slag gaan met deze kerstkaarten om zo een beetje licht te brengen bij de zieke kinderen in het ziekenhuis en hun familie. Misschien kunnen parochies kaarten in de kerk leggen of meegeven bijvoorbeeld bij de kinderwoorddienst? Kaarten graag tijdig versturen, liefst voor 17 december! Het adres staat op de website.

Voor de kaarten en nadere informatie klik hier.
Voor vragen: info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

ZALIG KERSTMIS en gezegend 2014!

Stichting Kinderen bidden voor Kinderen

05-12-2013