26 NOV

Nederlandse Kerkprovincie maakt algemeen rapport Ad Limina openbaar

​Van maandag 2 tot en met vrijdag 7 december gaan de Nederlandse bisschoppen op bedevaart naar Rome. Zij brengen dan een zogeheten Ad Liminabezoek aan de graven van de apostelen Petrus en Paulus, gaan op audiëntie bij paus Franciscus en bezoeken de verschillende congregaties en pauselijke raden van het Vaticaan.

Het bezoek is ook bedoeld om in Rome verslag uit te brengen van de situatie in de Nederlandse Kerkprovincie. Dit verslag staat in het Ad Limina Rapport. Dit bestaat uit een algemeen deel waarin een overzicht van de Nederlandse situatie wordt geschetst en daarnaast brengt iedere bisschop ook verslag uit van de situatie in zijn eigen bisdom. U kunt het op de site van de Nederlandse Kerkprovincie www.RKKerk.nl downloaden.

Omroep RKK zal via radio, televisie en internet verslag doen van het Ad Liminabezoek. Zondag 1 december wordt de eucharistieviering rechtstreeks uitgezonden vanuit de Kerk der Friezen in Rome met alle op dat moment aanwezige bisschoppen. Het geloofsgesprek dat aan de mis voorafgaat, wordt gehouden met kardinaal Eijk, die ook hoofdcelebrant is in de Mis.
26-11-2013