31 JUL

Koptisch Orthodoxe Kerk opent haar deuren

Iconenexpeditie-Orthodoxe Kerk.jpgWereldwijd viert de RK-Kerk met vieringen en activiteiten het Jaar van het Geloof. In ons bisdom groeide zo het prachtige initiatief van de Iconenexpeditie. Een tentoonstelling van iconen die het Christusmysterie tonen en waarmee Geert & Angelique Hüsstege intussen heel Nederland rondreizen.
Zaterdag en zondag zijn de iconen te zien in de Koptisch Orthodoxe Kerk van Aartsengel Michaël en St. Antonius in Eindhoven; één van de zeven parochies van de Koptische (Egyptische) Kerk in Nederland. De Koptisch Orthodoxe christenen hebben in hun thuisland met geweld en vervolging te maken. Hier in Nederland halen ze dan ook graag de band aan met hun medechristenen. De iconen met Christusmysteries biedt daartoe een geweldige kans. De iconen zijn zonder meer de moeite waard, maar een bezoekje van u zal de gelovigen van de Koptisch Orthodoxe parochie een hart onder de riem steken.

3 en 4 augustus, van 13.00 tot 16.00 uur
Koptisch Orthodoxe Kerk, Stokroosstraat 2 b, 5644 EC Eindhoven