Nieuws

26 JUL

Hulpbisschop in Brazilië voor de Wereldjongerendagen

Mgr. Mutsaerts is in Brazilië, vanwege de Wereldjongerendagen (WJD) die van 23-28 juli 2013 in Rio de Janeiro worden gehouden. Hij is daar niet alleen als hulpbisschop van ’s-Hertogenbosch, maar ook als degene die binnen de Nederlandse bisschoppenconferentie de portefeuille jeugd en jongeren heeft.
Tijdens de WJD komen meer dan een miljoen, meest jeugdige, pelgrims in Rio samen met Paus Franciscus. Vanuit Nederland zijn er ongeveer driehonderd jongeren in Brazilië. Mgr. Mutsaerts beleeft de WJD samen met hen.

De Nederlandse jongeren konden kiezen uit verschillende reisinitiatieven. Van het reisinitiatief dat begeleid wordt door het bisdom van ’s Hertogenbosch wordt door diverse media verslag gedaan. Natuurlijk is er de site www.wjd.nl, waarop ook het programmaoverzicht van Omroep RKK is te vinden, die in uitzendingen aan de Wereldjongerendagen aandacht besteedt, maar daarnaast valt bijvoorbeeld op www.katholieknieuwsblad.nlde blog te lezen van Tim Tichelaar uit Uden en zijn op www.vnb-nationalebedevaarten.nlvideoverslagen te zien, van wat de Nederlanderse jongeren rondom de WJD zoal meemaken. 

26-07-2013