Nieuws

11 JUL

Zaterdag 13 juli: start ‘bisdomreis’ naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Rio de Janeiro

​Komende zaterdagochtend vertrekt vanaf Schiphol de door het bisdom van ’s-Hertogenbosch georganiseerde reis naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Brazilië. Met in totaal 58 deelnemers en deelneemsters is deze reis volgeboekt.

Belangstellende jongeren hebben kunnen kiezen uit vier door de Nederlandse bisdommen aangeboden reisinitiatieven, elk met een ander voorprogramma. De reis die vanuit het Bossche bisdom wordt begeleid, gaat eerst naar Campo Belo, 450 km ten noordwesten van Rio de Janeiro. Zoals altijd is er daar een voorprogramma in een gastbisdom. In Rio komen alle reisgroepen samen voor de WJD, die plaatsvinden van 23 tot en met 29 juli 2013. In totaal zullen er zo’n driehonderd Nederlanders deelnemen aan de WJD. Ook de Bossche hulpbisschop, mgr.  Mutsaerts, die landelijk referent is voor jongeren, zal deelnemen. Hij vertrekt op 20 juli naar Rio. Thuiskomst van alle deelnemers staat voor 31 juli gepland.

Via de website www.wjd.nlis het een en ander te volgen door middel van filmpjes, radio en tv. De slotmis van de WJD op zondag 28 juli met Paus Franciscus wordt live uitgezonden door RKK op NL2 om 15.00 uur. De door het bisdom van ’s-Hertogenbosch begeleide reis naar Campo Belo wordt bovendien intensief gevolgd door Omroep RKK.

11-07-2013