28 JUN

Priesterdag 8 juli 2013

​Op maandag 8 juli vindt de jaarlijkse priesterdag plaats op het Sint-Janscentrum in Den Bosch. Alle diocesane priesters en de andere priesters die werkzaam zijn in het bisdom zijn van harte welkom voor een dag van ontmoeting en reflectie.

De dag zal in het teken staan van het thema ‘motivatie’ en ingeleid worden door Marius Buiting. De titel is Weten we nog waarom we het doen? Priester en parochiaan in het zelfde schuitje.

Buiting is arts en meester in de rechten. Hij is op dit moment directeur van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen (NVTZ), voorzitter van de Beweging van Barmhartigheid, lid van de Provinciale Staten Utrecht, lid van het hoofdbestuur van de Zonnebloem, en hij is bestuurlijk actief (geweest) in de sportwereld.

Om 12.30 uur wordt de H. Eucharistie gevierd in de kathedraal. ‘s Middags houdt de bisschop zijn ‘bijpraten met de bisschop’. De dag wordt besloten met het vieren van de vespers om 16.00 uur in de Sint-Jan.

28-06-2013