Nieuws

13 JUN

RKK en Jong Katholiek doen samen verslag van de WJD in Rio

wjd rio- afbeelding bij nwsbericht.jpg
Volgende maand is het al zover: dan vertrekken zo’n 300 Nederlandse deelnemers naar Zuid-Amerika voor deelname aan de Wereldjongerdagen 2013! Nadat de groepen eerst deelnemen aan een speciaal programma in verschillende gastbisdommen (Missionary Week in Suriname, Fortaleza, Campo Belo en Almenara), komen ze daarna allemaal samen in Rio voor de WJD zelf. Het goede nieuws is dat Jong Katholiek en Omroep RKK de handen ineen hebben geslagen en samen verslag doen van dit mega-evenement via de al bekende WJD-website. Zowel deelnemers als thuisblijvers kunnen de WJD zo op de voet volgen.

 

 

WJD-website
Waar bij de vorige WJD in Madrid (2011) televisie nog leidend was, hebben Jong Katholiek en RKK nu samen besloten vooral in te zetten op internet en sociale media. Op de WJD-website doen RKK-gezichten Rolanda Correia en Roderick Vonhögen dagelijks verslag via video’s, blogs en fotoverslagen. Zij volgen de Nederlandse deelnemers die vanuit Nederland naar Rio afreizen. Daarnaast brengt een gezamenlijke internetredactie het laatste nieuws. Onder meer over Paus Franciscus, want voor hem zijn het de eerste WJD waar hij als Paus bij aanwezig zal zijn.

Facebook en Twitter
Natuurlijk is het laatste WJD-nieuws ook te volgen op de Facebookpagina en het Twitteraccount van Jong Katholiek. Dit gebeurt nu al dagelijks en de berichtgeving zal tijdens de WJD alleen maar toenemen.
 
Radio en televisie
RKK zal ook op radio en televisie speciale uitzendingen verzorgen die in het teken staan van de WJD:
Radio:
* Kruispunt Radio (Radio 5): iedere zaterdag in juli om 14.00 uur.
* Wereldjongerendagen Rio (Radio 5): vanaf 22 juli elke dag om 19.00 uur.
TV:
* Geloofsgesprekken (NL2): zondag 21 en 28 juli om 10.10 uur.
* WJD-slotviering live (NL2): zondag 28 juli om 14.30 uur.
 
Volg mij in Rio
Speciaal voor de thuisblijvers is er de campagne ‘Volg mij in Rio’ opgezet. Via een ansichtkaart communiceren RKK en Jong Katholiek hoe de Nederlandse WJD-deelnemers gevolgd kunnen worden. Deze ansichtkaarten werden afgelopen weekend uitgedeeld bij de diverse voorbereidingsbijeenkomsten van de reizen. Klik hiervoor een digitale versie van de ansichtkaart!


bron: jongkatholiek

 

13-06-2013