Nieuws

26 FEB

Pelgrimstocht Vastenaktie 2013

logo vastenaktie.pngWandelen voor Honduras of eigen project: Doe mee met de Pelgrimstocht Vastenaktie!
Ook dit jaar organiseert Vastenaktie weer een Pelgrimstocht, een bijzondere en spirituele wandeltocht ter bezinning én om fondsen te werven, onder meer voor het centrale project in Honduras, waar veel armoede is en veel mensen vluchten naar Amerika om op weg te gaan naar een betere toekomst. Maar dit gaat helaas vaak fout. De zusters Scalabrinianas vangen teruggestuurde migranten én hun gezinnen liefdevol op en helpen hen weer op weg.
De pelgrimstocht van 2013 is anders van opzet dan voorgaande jaren. Vanuit Simpelveld maken we nu drie rondwandelingen, en wel op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 maart 2013. Iedere dag heeft een ander thema. U kunt alle dagen meelopen, maar ook één of twee dagen meewandelen
mag natuurlijk. In principe lopen we in een groep, begeleid door gidsen van de Stg Pelgrimswegen & Voetpaden. Van tijd tot tijd houden we halt voor een korte overweging en bezinning.

Sponsoring
Het is de bedoeling dat deelnemers aan de Pelgrimstocht zich laten sponsoren. Er geldt hiervoor –in tegenstelling tot voorgaande jaren– geen minimumbedrag:  ieder bedrag is welkom. Er zijn ook geen deelnamekosten verbonden aan de Pelgrimstocht.
Daar staat tegenover dat deelnemers zelf voor hun maaltijden en overnachtingen zorgen. Daarover hebben we overigens wel afspraken gemaakt met  Damiaan Simpelveld,  een verblijfsaccommodatie ter plekke.
 
Handboek Vastenaktie voor tieners en jongeren
Speciaal voor tieners en jongeren is er een Handboek Vastenaktie ontwikkeld dat uitleg geeft over de vastentijd, en hen bekend wil maken met de Vastenaktie.
In het Handboek staan concrete tips over hoe jongeren met hun groep samen geld kunnen inzamelen voor het Vastenaktie-project. Ook staan er indrukwekkende verhalen in van Evelyn en Denis, die beiden op tragische wijze terug moesten naar Honduras en nu met behulp van de Scalabrinias zusters hun leven weer opbouwen.
Hierkunt u het handboek in PDF downloaden. Wilt u het handboek graag op papier ontvangen? Neem dan contact op met de afdeling Diaconie.
 
Meer informatie
Alle relevante informatie, onder andere over de routes, de avondprogramma’s, Damiaan Simpelveld en de inschrijving vindt u op www.vastenaktie.nl/pelgrimstocht
Aanmelden is overigens simpel: u maakt een actieposter aan op de website. Uw sponsors kunnen hun donatie dan heel eenvoudig overmaken aan Vastenaktie.
Door hierte klikken vindt u nog meer informatie.
26-02-2013