25 FEB

Bid mee met Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI.jpg

Vorige week deelde de Heilige Vader onverwacht mee dat hij op 28 februari om 20.00 uur zal terugtreden als bisschop van Rome en opvolger van de H. Petrus. Vanaf dat moment is de H. Stoel vacant. Op welk moment het conclaaf zal beginnen waarin de nieuwe paus wordt gekozen, is nu nog niet bekend.

Als Bisdom van ’s-Hertogenbosch zijn wij dankbaar voor wat paus Benedictus XVI tijdens zijn pontificaat voor de Kerk als geheel en voor ieder van ons persoonlijk heeft betekend. Hij was een man van grote eruditie en wijsheid. En we bidden dat het hem gegeven mag zijn vanuit de stilte van zijn verblijf nog lange tijd de Kerk te dienen in gebed en studie.

Om in dankbaarheid het pontificaat van paus Benedictus XVI te herdenken en tevens te bidden om de heilige Geest bij de keuze van de nieuwe paus zijn er op donderdag 28 februari a.s. twee gebedsmomenten in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch voorzien:

12.30 uur
Pontificale Eucharistieviering in concelebratie met priesters van het bisdom. In deze gezongen eucharistieviering wordt voor de paus en het conclaaf gebeden.
Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze viering.

19.00 tot 20.15 uur
Paus Benedictus brengt de laatste uren van zijn pontificaat biddend en in stilte door in de kapel van Castel Gandolfo. De paus zal dan bidden voor de Kerk. U wordt uitgenodigd om zich bij de paus aan te sluiten in gebed in de Sint Jan. Tijdens dit gebedsmoment wordt het Allerheiligst Sacrament uitgesteld en worden teksten uit de Jezusboeken van de paus voorgelezen. Dit gebedsmoment wordt om 20.00 afgesloten met het bidden van de completen, het gebed om de heilige Geest voor de keuze van de nieuwe paus en de zegen met het Allerheiligst Sacrament.

Klik hiervoor meer informatie.

25-02-2013