Nieuws

17 JAN

Extra aanmeldmogelijkheid WJD-reizen Rio de Janeiro

In juli 2013 vinden in Rio de Janeiro de Wereldjongerendagen plaats, het grootste jongerenevenement ter wereld. Miljoenen jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren. De inschrijving vanuit Nederland is formeel gesloten op 15 januari jl. maar Jong Katholiek heeft in samenwerking met touroperator VNB een optie kunnen nemen op meer vliegtuigstoelen en biedt deze graag aan jongeren aan die alsnog mee willen gaan naar de WJD. Nu geldt wel: vol is vol.


Vier reizen

De Nederlandse bisdommen bieden in samenwerking met VNB en Jong Katholiek vier reizen aan naar Brazilië in juli 2013. De kern van alle reizen is hetzelfde maar elke reis kent een ander voorprogramma. De reisopties zijn open voor jongeren van 18 t/m 30 jaar. In Rio de Janeiro komen alle Nederlandse deelnemers samen en wordt er gedurende 3 ochtenden een programma georganiseerd met catechese, geloofsgesprek en een eucharistieviering. Dit alles in het Nederlands.

In de middagen en avonden kunnen jongeren deelnemen aan het jongerenfestival met muziek, theater, discussie en verdieping.
Traditionele hoogtepunten zijn daarnaast de verwelkoming van de Paus, de grote avondwake onder de sterrenhemel van Rio en de indrukwekkende slotviering met de paus op zondag.

Voorprogrammaplaatje inschrijven.png
De vier reizen hebben een verschillend voorprogramma, allen met een andere bestemming. De vier mogelijke tussenbestemmingen zijn Suriname en drie Braziliaanse plaatsen: Fortaleza, Campo Belo en Almenara. Daar vindt vanaf 14 juli de zogeheten Missionary Week plaats.
Voor meer informatie en aanmelding gaat u naarwww.jongkatholiek.nl/wjd

 

17-01-2013