11 JAN

17 januari: Oecumenische bijeenkomst

Donderdag 17 januari 2013 vindt er in ’s-Hertogenbosch een oecumenische bijeenkomst plaats in het kader van de Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen (20 t/m 27 januari 2013).

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Classis ’s-Hertogenbosch van de Protestantse Kerk in Nederland en het Bisdom van ’s-Hertogenbosch.
Het motto van de Week van de Eenheid is dit jaar “Wandelen met God”, met een verwijzing naar Micha 6, 6-8  (“je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.”)
We willen dit thema van rechtvaardigheid belichten met het oog op de situatie van de vluchtelingen in ons midden en de inzet voor en omgang met hen vanuit kerkelijke kring.

• 19.00 uur oecumenische vesperviering in de St. Jan
• 19.30 uur ontvangst in Grote Kerk met koffie
• 19.50 uur lezing Hilde Kieboom
                 (voorzitster van de Sint-Egidiusgemeenschap in Antwerpen)
• 20.20 uur lezing Kathleen Ferrier
                 (oud-Tweede Kamerlid voor het CDA)
• 20.50 uur pauze
• 21.10 uur gesprek met aanwezigen
• 21.55 uur afsluiting officiële gedeelte waarna voortzetting gesprek
                 onder hapje en drankje

Ieder is van harte welkom.

11-01-2013