Nieuws

08 JAN

Lezing rabbijn Awraham Soetendorp

​Ter gelegenheid van de Dag van het Jodendom komt rabbijn Awraham Soetendorp op dinsdag 15 januari 2013 spreken in de Petrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 9-11 te Tilburg.

In  januari 2013  wordt voor de zesde keer de Dag van het Jodendom gehouden in Nederland. De Dag van het Jodendom beoogt kennis over het jodendom onder christenen te bevorderen. Tevens wil dit initiatief de actieve dialoog tussen joden en christenen stimuleren.
Het christendom is ontstaan in het jodendom van de eerste eeuw van onze jaartelling. Het christendom kan daarom niet los gezien worden van de joodse Bijbel.
 
Tijdens de Dag van het Jodendom 2013 staat de vraag centraal wat voor joden en christenen de betekenis is van de opdracht om zorg te dragen voor de wereld. Wat zeggen beide tradities daarover?
En hoe kunnen deze tradities ons inspireren om een antwoord te vinden op vragen van vandaag de dag?
Wat kunnen we als joden en christenen zelf doen om te werken aan het behoud van de schepping?
Rabbijn Soetendorp zal spreken over de gemeenschappelijke zorg van joden en christenen voor de schepping. Met heel zijn hart gelooft hij in de vruchtbare samenwerking van joden en christenen.
Nu de verschillende spirituele tradities na duizenden jaren eindelijk tot het inzicht zijn gekomen dat we elkaar hartstochtelijk nodig hebben om tezamen vrede en gerechtigheid te realiseren, is de weg vrij voor baanbrekende actie. In het streven naar een leefbare wereld en een rechtvaardige samenleving kunnen joden en christenen elkaar vinden.
De lezing op 15 januari begint om 20.00 uur (kosten € 5,- p.p.)

 

08-01-2013