04 JAN

​​6 januari: Geloofsgesprek en eucharistieviering uit het bisdom van 's-Hertogenbosch

​(vrijdag 4 januari 2013) ​​Op de eerste zondag van het nieuwe jaar vieren wij de Openbaring des Heren of, zoals het hoogfeest in de volksmond heet, Driekoningen. Met Caspar, Melchior en Balthasar brengen wij hulde aan het Kind van Bethlehem, aan Gods Zoon. Ook in 2013 komen de vieringen uit het bisdom van 's-Hertogenbosch uit de Parochie Heilige Oda te Sint Oedenrode. Op deze zondag van 6 januari 2013 wordt het geloofsgesprek gehouden met Mgr. A. Hurkmans.

Geloofsgesprek met Mgr. A. Hurkmans
In het geloofsgesprek, om 10.10 op Nederland 2 voorafgaande aan de eucharistieviering, spreekt Leo Fijen met Mgr. A. Hurkmans over de thematiek van de liturgie en het kerkelijk jaar.

Op de zondag van Driekoningen zal de bisschop starten in zijn eigen bisschopshuis aan de Parade en daar de kerststal als uitgangspunt nemen. Mgr. Hurkmans gaat op weg met de drie koningen, als een metafoor van de pelgrimage die hij met zijn bisdom maakt. Daarom neemt hij de kijker mee naar de winkelstraten van Den Bosch, naar de kerststallenroute waar ook kerststallen in de vitrine staan. Op zijn tocht langs de stallen van de Bossche Kerststallenroute zal hij vertellen over de weg die de nieuwe parochies moeten gaan, over de pelgrimage van het bisdom naar Lourdes in 2014 en over zijn eigen weg als pelgrim door het leven. Zo wil de bisschop van Den Bosch, op het hoogfeest van Driekoningen in het geloofsgesprek, op weg gaan als een pelgrim in zijn eigen stad en bisdom.

Het geloofsgesprek met mgr. Hurkmans is hier te bekijken >>>

Eucharistieviering uit de parochie Heilige Oda te Sint Oedenrode
Op het Hoogfeest van de Openbaring des Heren wordt de eucharistieviering vanuit de Sint-Martinuskerk te Sint-Oedenrode, rechtstreeks uitgezonden op Nederland 2 om 10.30 uur. Celebrant is pastoor Vincent Blom. M.m.v. de gezamenlijke koren van de parochie Heilige Oda o.l.v. Jan Buil.

“Christus openbaart zich aan de volkeren van de wereld die rond Hem komen in de persoon van de Wijzen uit het Oosten. Caspar, Melchior en Balthasar komen met hun schatten van goud, wierook en mirre naar Bethlehem en brengen hulde aan Gods Zoon. Het feest van de Openbaring doet ook een beroep op ons om zelf in beweging te komen. Het vraagt om van ons geloof serieus werk te maken. Om, zoals de Wijzen, alles achter ons te laten: al onze zekerheden, ons bezit, onze posities en onze eigen belangen. Christenen zijn zoekende mensen, soms in vreugde en dankbaarheid, soms ook in verdriet of tegenslag, in ziekte of eenzaamheid. Maar Christenen zijn ook mensen die zullen vinden, die met de Wijzen nieuwe en andere wegen gaan wanneer ze het Kind van Bethlehem een plaats in hun leven hebben gegeven. Op deze feestdag worden we uitgenodigd de Wijzen uit het Oosten te volgen. Hun ster blijft ons de weg wijzen, alle dagen van dit nieuwe jaar. Wanneer we de ster niet uit het oog verliezen wordt 2013 een gezegend jaar des Heren” aldus pastoor Vincent Blom.

Zondag 6 januari op Nederland 2:
10.10 Geloofsgesprek met Mgr. A. Hurkmans
10.30 Eucharistieviering vanuit de parochie H. Oda met celebrant pastoor Vincent Blom

04-01-2013