27 NOV

The Fruits met Parochietour de parochies in

(dinsdag 27 november 2012) Het jaar 2013 zal voor de Katholieke Nederlandse band The Fruits voor een groot deel in het teken staan van de Parochietour. Een gemiddelde parochie in Nederland heeft niet het budget om een band aan te trekken voor het verzorgen van de muziek in de Eucharistieviering. Dit unieke initiatief gaat daar verandering in brengen. Voor een relatief klein bedrag gaan The Fruits in minimaal vijf parochies de muziek verzorgen tijdens de H.Mis. Parochies kunnen zich hiervoor inschrijven tot uiterlijk 20 december.

Meer informatieHet verlangen om wat vaker in parochies te spelen draagt de band al wat langer met zich mee. “Het zou zo gaaf zijn! De parochie is uiteindelijk dé plek waar gelovigen samenkomen om het geloof te beleven. Dé plaats om elkaar te bemoedigen, te bidden en te vieren”, aldus Lars Gerfen, leadzanger van de band.

Naast dat de muzikanten de muziek tijdens de Eucharistieviering verzorgen is het in overleg ook mogelijk om vooraf of na de H.Mis een lofprijzing / mini-concert in te plannen.

De inschrijving is sinds de Katholieke Jongerendag geopend. Een heel aantal parochies heeft zich reeds aangemeld voor deze actie. Na 20 december kiest de band minimaal vijf parochies waar ze in 2013 zullen gaan spelen. Tot die tijd is het voor parochies mogelijk zich in te schrijven via de website van The Fruits.
(Zie de voorwaarden Parochietour 2013)​
27-11-2012