27 NOV

Misdienaarsdag 2012 in Kevelaer, Duitsland!

Eens in de twee jaar organiseert het bisdom een diocesane Misdienaarsdag voor alle misdienaars in het bisdom. In 2012 is het weer zover en er is dan sprake van een heel bijzondere editie van de Misdienaarsdag.

Door de organisatie van de Noord- en West-Duitse Misdienaarsdag (waaraan 8 Duitse bisdommen deelnemen) zijn de misdienaars en acolieten van de bisdommen Den Bosch en Roermond namelijk uitgenodigd om in 2012 deel te nemen aan hun Misdienaarsdag in Kevelaer. Een echte internationale ontmoeting dus. Bij een eerdere editie van deze dag in Duitsland waren meer dan 10.000 misdienaars aanwezig!

Op zaterdag 16 juni 2012 zullen vanaf diverse plekken in ons bisdom bussen vertrekken richting Kevelaer. Op 5 km. van Kevelaer ontmoeten alle Nederlandse deelnemers elkaar en zullen dan gezamenlijk in een pelgrimage naar de stad lopen.

Daar sluiten ze zich om 12.00 uur samen met alle andere deelnemers bij het middaggebed aan. Daarna is het tijd voor de lunch en het middagprogramma, waarbij van alles valt te beleven op het gebied van creatieve workshops, sportieve activiteiten en muziek. Het programma wordt afgesloten met een feestelijke H. Mis, waarna de bussen weer terugkeren naar de opstapplaatsen in Nederland.

Meer informatie en aanmelding
Meer informatie over de kosten en de mogelijkheid om flyers van de Misdienaarsdag te bestellen, kunt u vinden op de pagina van de Misdienaarsdag 2012. Daar vindt u ook het aanmeldformulier voor de Misdienaarsdag. Aanmelden kan tot 1 mei 2012.

Misdienaarspakket
Daarnaast wil het bisdom parochies ook ondersteunen bij het organiseren van een eigen dag voor hun misdienaars. Het samenbrengen van misdienaars in de eigen parochie, maar met name ook in het nieuwe parochieverband of op dekenaal verband biedt enorme kansen voor samenwerking en eenheid binnen de misdienaarsgroep.

Daarom is speciaal voor misdienaars een zogeheten misdienaarspakket ontworpen. Het pakket bestaat uit 10 spellen die gratis te downloaden zijn en bovendien gemakkelijk keer op keer te gebruiken. Het materiaal kan bijvoorbeeld ingezet worden om een misdienaarsuitje mee in te vullen, maar de losse spellen kunnen ook bij andere gelegenheden worden gebruikt.

De spellen zijn gemaakt met de doelgroep misdienaars in het achterhoofd, maar zijn natuurlijk ook in te zetten voor communicanten, vormelingen enz.! De spellen en bijbehorende uitleg zijn hier te downloaden.
27-11-2011