25 NOV

Nieuwe Parochiekatern in het kader van Netwerkdag

In het Nieuwe Parochiekatern van november staat de netwerkdag centraal die afgelopen 22 oktober heeft plaatsgevonden. 150 mensen uit zo’n veertig plaatsen uit het bisdom verzamelden zich in Oisterwijk voor lezingen, workshops, gebed en ontmoeting.

Door bijdragen van hulpbisschop Mutsaerts, pastoor René Wilmink en procesbegeleider Bart Jansen werd duidelijk dat de ietwat cryptische titel ‘Ont-moeten omdat het vrij-willig is’ een prima kapstok bleek voor theologie, psychologie en de dagelijkse praktijk van de vrijwilligers. Met momenten van gebed en tien workshops was het een dag die ‘smaakt naar meer’.

Het Nieuwe Parochiekatern staat ook stil bij ‘muziek in de Nieuwe Parochies’. Esther Sijp van de Nationale Sint-Gregoriusvereniging gaat in op de kansen die fusieprocessen bieden bij het ontwikkelen van beleid op het gebied van liturgische kerkmuziek.

Zie ook het overzicht van alle Nieuwe Parochiekaternen.
25-11-2011