22 NOV

Materialen actie Kerkbalans verzonden

Vandaag zijn de materialen voor actie Kerkbalans naar de parochies verzonden. Parochies van het Bisdom van 's-Hertogenbosch die folders, posters, draagtassen, banieren, etc. hebben besteld, kunnen de levering vanaf woensdag 23 november tegemoet zien.

Inspiratiekrant
Nieuw in de actie is de Inspiratiekrant. In augustus verscheen deze interkerkelijke uitgave voor mensen die als vrijwilliger of beroepshalve bij actie Kerkbalans betrokken zijn. In de krant staan overwegingen over de kerk en Kerkbalans en inspirerende voorbeelden van de manier waarop in een aantal gemeenten de geldwerving wordt aangepakt, ook samen met de jeugd. Verder bevat de krant bijdragen over de bedoelingen en de achtergronden van Kerkbalans van de hand van leiders van drie van de grootste deelnemende kerken.

Geldwerving
Ieder jaar in januari vindt de Actie Kerkbalans plaats. Kerkbalans is de gezamenlijke actie van vijf Nederlandse kerken voor de geldwerving ten behoeve van de plaatselijke parochies, gemeenten en kerken. Het bisdom helpt parochies om via voorbeeldbrieven, gericht aan diverse doelgroepen, de opbrengst van Kerkbalans te stabiliseren en wellicht te verhogen.

Meer informatie over actie Kerkbalans in het Bisdom van 's-Hertogenbosch >>
22-11-2011