Nieuws

21 NOV

Geslaagd DiaconActionweekend: jongeren erop uit voor de medemens

Afgelopen weekend vond in Nederland DiaconAction plaats. Tieners en jongeren staken hun handen uit de mouwen voor de medemens. In Eindhoven werd de diocesane aftrapavond gehouden waarbij jongeren al meteen hun diaconale kwaliteiten konden inzetten.

"Vieren en in gesprek gaan," zo typeert kapelaan Stefan Schevers de aftrapavond die de titel 'Need a hand' meekreeg. Ongeveer vijftig jongeren verzamelden zich voor een gezamenlijke eucharistieviering. Daarna verdeelden zij zich in drie groepen en gingen in gesprek met daklozen, vluchtelingen en werd er een muzikale avond voor mensen met een beperking georganiseerd.

"Jongeren hebben een bijzondere avond gehad en over de grenzen gekeken van hun eigen leventje. Dat was leerzaam," aldus de kapelaan.

"Maar het hoogtepunt waren de acties die in het weekend werden gehouden", vult DiaconAction-coördinator Kristel van der Loop aan. Zo werd in Tilburg een maaltijd met vluchtelingen gehouden, in Zeeland en Waalwijk een fruitmandenactie en in Schijndel werden bloemstukjes gemaakt en naar ouderen in een verzorgingstehuis gebracht. Binnen het Bisdom van ’s-Hertogenbosch deden dit jaar 12 groepen mee aan DiaconAction. Kristel vertelt: "Juist nu, juist in deze tijd is het belangrijk om een ander een helpende hand te reiken. Tieners bloeien op en zijn verwonderd door al het goede dat zij teweeg kunnen brengen."

De twee onderstaande filmpjes betreffen een sfeerimpressie van de aftrapavond en een impressie van de DiaconAction-acties.

21-11-2011