21 NOV

Persmap Mgr Bluyssen

Deze persmap bevat een aantal artikelen over en interviews met emeritus-bisschop drs. J.W.M. (Jan) Bluyssen, die op 27 december zijn gouden bisschopsjubileum viert. Omdat de bisschop, 85 jaar intussen, te zwak van gezondheid is om de media te woord te staan, is gekozen voor een verzameling van publicaties, waaruit zijn persoon spreekt, zijn opvattingen en zijn visie op bisdom en kerk. Het moet niet moeilijk zijn daaruit een ‘eigen’ artikel over de jubilaris samen te stellen. Naar de bronnen wordt verwezen aan het einde van elke bijdrage. Een kleine collectie foto’s wordt meegeleverd op een aparte pagina.

HET CURRICULUM VITAE VAN EEN GOUDEN BISSCHOP
Samenstellers: Dr. Jan Peijnenburg, oud-bisdomarchivaris en
Kees van Hasselt, oud-perschef (Bisdomblad november 2011)

RECENT INTERVIEW BIJ 50-JARIG BISSCHOPSJUBILEUM