03 NOV

Misdienaarspakket

Misdienaarsdag 2012
Misdienaars zijn onmisbaar in de parochie! Daarom besteden wij graag een beetje extra aandacht aan deze speciale groep. Eens in de twee jaar organiseert het bisdom een diocesane Misdienaarsdag voor alle misdienaars in het bisdom. In 2012 zal een bijzondere editie van de Misdienaarsdag plaatsvinden.

De misdienaars uit het bisdom van ’s-Hertogenbosch zijn namelijk uitgenodigd om gezamenlijk deel te nemen aan de Misdienaarsdag in Kevelaer, Duitsland! Op zaterdag 16 juni 2012 komen daar duizenden misdienaars uit Noord- en West Duitsland bij elkaar en dus ook misdienaars uit de bisdommen Roermond en Den Bosch. Meer informatie over de deelname door ons bisdom (tijden, vervoer, Nederlands programma, inschrijving) wordt omstreeks november 2011 verspreid.

Misdienaarspakket
Daarnaast willen wij parochies ook ondersteunen bij het organiseren van een eigen dag voor hun misdienaars. Het samenbrengen van misdienaars in uw eigen parochie, maar met name ook in het nieuwe parochieverband of op dekenaal verband biedt enorme kansen voor samenwerking en eenheid binnen uw misdienaarsgroep.

Daarom is speciaal voor misdienaars een zogeheten misdienaarspakket ontworpen. Het pakket bestaat uit 10 spellen die gratis te downloaden zijn en bovendien gemakkelijk keer op keer te gebruiken. Het materiaal kan bijvoorbeeld ingezet worden om een misdienaarsuitje mee in te vullen, maar de losse spellen kunnen ook bij andere gelegenheden worden gebruikt. De spellen zijn gemaakt met de doelgroep misdienaars in het achterhoofd, maar zijn natuurlijk ook in te zetten voor communicanten, vormelingen enz.!

Downloads
Van elk spel kunt u hier het materiaal en de speluitleg downloaden. U kunt er direct mee aan de slag!

Reacties
Wij vernemen graag wat u vindt van het misdienaarspakket via jongeren@bisdomdenbosch.nl. Ook vragen en suggesties lezen wij graag.
03-11-2011