Nieuws

03 NOV

Mgr. Mutsaerts debuteert als jongerenbisschop op de KJD

Hulpbisschop Mutsaerts neemt tijdens de 34ste editie van de Katholieke Jongerendag (KJD) op zondag 6 november in de Maaspoorthallen in Den Bosch het stokje over van mgr. De Jong. In september dit jaar kreeg mgr. Mutsaerts het landelijke referentschap Jeugd en Jongeren.

Tijdens de KJD, die het thema 'Vuur' draagt, maakt de bisschop voor het eerst kennis met de jongeren als jongerenbisschop. Twaalf jaar lang was hulpbisschop van Roermond De Jong de jongerenbisschop van Nederland. In het hoofdprogramma van de KJD zetten radiopresentatoren Pascal Beukers en Lars Gerfen van het radioprogramma ‘KraakHelder’ de beide bisschoppen op verrassende wijze in het zonnetje.

Sprekers en artiesten
Priester Antoine Bodar is een van de sprekers, evenals Maria Voce, presidente van de Focolarebeweging. Muzikale bijdragen zullen worden geleverd door gospelartiesten Kees Kraayenoord en Rob van Rossum.

Programma
Het programma begint om 9.30 uur en duurt tot 17.15 uur. In de middag kunnen jongeren aan meerdere keuzeprogramma’s deelnemen. Er zijn programma’s gericht op tieners (12 t/m 15 jaar) en programma’s speciaal voor jongeren (16 t/m 30 jaar). De keuzeprogramma’s richten zich op de rol die het katholieke geloof in het dagelijks leven van jongeren kan spelen, bijvoorbeeld rond thema’s als ethiek, relaties, milieu en werk. De dag wordt afgesloten met een Eucharistieviering.

Opgave en vervoer
Kaarten zijn voor € 10,- te bestellen op www.jongkatholiek.nl/kjd. Prijs aan de deur is € 15,-. Op de site is ook een overzicht van georganiseerd busvervoer te vinden.

Meer informatie
De Katholieke Jongerendag is een jaarlijkse ontmoetingsdag in november voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 30 jaar. Jaarlijks komen er ongeveer 2.000 jongeren uit heel Nederland naartoe. Het programma is een mix van ontspanning, ontmoeting en geloofsverdieping. Het start plenair in een grote zaal met muziek en sprekers. Op de KJD is er een uitgebreide informatiemarkt met ongeveer 80 organisaties. Voor meer informatie, lees verder…
03-11-2011