Nieuws

31 OKT

Geslaagde eerste YouCat-bijeenkomst in Oirschot

Zondag 30 oktober 2011 vond de eerste YouCat-bijeenkomst plaats voor jongeren van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch. YouCat is de jongerencatechismus die paus Benedictus XVI tijdens de Wereldjongerendagen in Madrid uitdeelde aan alle jongeren. In deze jongerencatechismus staan dezelfde thema’s als in de catechismus, maar opgeschreven in vraag- en antwoordvorm met begrijpelijke taal voor jongeren.

Jongeren komen samen
Maandelijks zullen jongeren uit het Bisdom van ’s-Hertogenbosch bij elkaar komen om samen te luisteren naar een inleiding uit de YouCat, erover te praten, samen te vieren en gezamenlijk een maaltijd te nuttigen. De eerste van deze reeks bijeenkomsten vond gisteren in Oirschot plaats. Enkele jongeren uit Oirschot en omstreken hadden hun handen in elkaar geslagen om deze bijeenkomst voor de anderen jongeren voor te bereiden.

Betekenis
Ruim 35 jonge mensen kregen een inleiding van Mgr. Liesen over gebed en werden hiermee aangespoord om na te denken en met elkaar te delen over hun eigen gebed en een levende relatie met God. Door de gesprekken in kleine groepjes, volgend op de inleiding, kregen de jongeren de mogelijkheid om samen met elkaar te praten over wat de inleiding betekent voor hun eigen leven.

De daad kon meteen bij het gehoorde woord gevoegd worden tijdens de eucharistieviering op het einde van de middag. De bijeenkomst werd afgesloten met een heerlijke, door de jongeren bereide, maaltijd, waarbij de jongeren de mogelijkheid kregen om elkaar op een gezellige en informele manier te ontmoeten.

Goede combinatie
Astrid Bakker, medewerker van het bisdom en medeorganisator van de YouCat-bijeenkomsten: " Het was een zeer geslaagde eerste YouCat-bijeenkomst. Het is voor jongeren een mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, zich te verdiepen en geloof te delen. Aan de opkomst en reacties is te merken dat jongeren het een fijne en goede combinatie vinden om op deze manier actief bezig te zijn met hun geloof. "

Volgende YouCat-bijeenkomst
De volgende YouCat-bijeenkomst is op zondag 27 november 2011 in het parochiecentrum te Wijchen (oosterweg 4). Jongeren van 16 t/m 30 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden door een email te sturen naar jongeren@bisdomdenbosch.nl.
31-10-2011