Nieuws

27 OKT

Impulsdag 14 januari 2012: hoopvol aan de slag in de jonge kerk!

Op zaterdag 14 januari 2012 organiseren de medewerkers Jeugd & Jongeren en Huwelijk & Gezin van het bisdom een Impulsdag voor alle medewerkers en vrijwilligers in het pastoraat die zich met deze speerpunten bezig houden of daar meer van zouden willen weten. De dag vindt van 10.00-16.00 uur plaats in abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk.

In de gesprekken en bij bezoeken aan de parochies horen de medewerkers van de 2 speerpunten vaak de vragen: hoe kunnen wij nu het beste huwelijk- en gezinspastoraat opzetten in de parochie en welke materialen zijn nu goed om te gebruiken bij de voorbereiding op de sacramenten: het doopsel, de communie, het vormsel, het huwelijk? En ook: hoe kunnen wij het beste een tiener- of jongerengroep opzetten?

Om deze vragen te beantwoorden en om iedereen die actief is in het pastoraat de mogelijkheid te bieden kennis, ideeën en inspiratie op te doen ten behoeve van de werkzaamheden in de parochie wordt de Impulsdag georganiseerd.

Het programma bestaat onder meer uit een H. Mis met Mgr. Liesen als hoofdcelebrant en een infocafé met inkijkmaterialen. Ook is er ruim gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Om iedereen een passend aanbod te bieden wat het best aansluit bij zijn/haar interessegebied splitsen de deelnemers zich op in vijf parallelprogramma’s – zogenaamde ‘sporen’, waaronder:

 • Spoor 1: Huwelijksvoorbereiding
 • Spoor 2: Communievoorbereiding
 • Spoor 3: Parochie-evangelisatie
 • Spoor 4: Vormselvoorbereiding en tienergroepen
 • Spoor 5: Jongeren en diaconie (maatschappelijke stages) 

  In de digitale flyer vindt u een uitgebreid programma met toelichting van de verschillende sporen.

  Het is de bedoeling dat u zich voor deze dag inschrijft via dit aanmeldformulier. U geeft daarbij direct aan voor welk spoor u zich wilt aanmelden. U kunt kiezen voor één spoor. Inschrijven kan tot uiterlijk 7 januari 2012 (i.v.m. catering).
  Mocht u vragen hebben, neemt u dan s.v.p. contact met ons op via jongeren@bisdomdenbosch.nl.
 • 27-10-2011