18 OKT

Tilburg krijgt op termijn twee parochies

In Tilburg komen op termijn twee parochies, een boven de spoorlijn en een eronder. De parochie Zuid wordt per 1-1-2012 gevormd, met uitzondering de H. Margarita Maria Alacoque en H.H. Petrus en Paulus waar de fusiebesprekingen nog mee starten. De parochie Noord wordt later opgericht. Pastoor-deken drs. J. Miltenburg is per 1 januari benoemd tot pastoor van Zuid. Voor Noord is er nog geen nieuwe pastoor benoemd. Wel zal pastoor F.A.M. Lemmens in drie parochies in Tilburg Noord pastoor worden. Hij zal eind van het eerste kwartaal 2012 naar de pastorie van het Goirke verhuizen die momenteel verbouwd wordt. Hij is nu nog pastoor in Hapert-Hoogeloon-Casteren.  Het bisdom heeft tot deze indeling besloten om het kerkelijke leven in Tilburg te kunnen waarborgen, waarbij het aantal parochies bisdombreed wordt teruggebracht van 230 nu tot zo’n 50 in 2020.

De indeling van Tilburg is als volgt:

Tilburg Zuid: pastoor drs. H.G.T.J. Miltenburg

Binnenstad: H. Dionysius (Heike)
H. Jozef (Heuvel)
Lidwina-Gerardus Majella
H. Antonius van Padua (Korvel)
Christoffelparochie
Parochie Goirle (H. Johannes Onthoofding)

Onderstaande twee parochies komen later bij de parochie Tilburg Zuid, de fusiebesprekingen moeten hier nog mee starten:

H. Margarita Maria Alacoque
H.H. Petrus en Paulus

Tilburg-Noord: pastoor moet nog benoemd worden, vermeld zijn de huidige pastoors