14 OKT

Vooraankondiging Kinderfeest 2012: Stap uit je boot

Met het thema "Stap uit je boot!" zal op zaterdag 24 maart 2012 in de Sint-Janskathedraal en Theater aan de Parade het jaarlijkse Kinderfeest van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch plaatsvinden. Special Guest dit jaar is ‘Henkie de buikspreekpop’. Samen met zijn grote vriend Matthijs maakt hij het thema rond godsvertrouwen toegankelijk voor kinderen.
Programma
De opening van het Kinderfeest zal plaatsvinden in de Sint-Jan, waarna het programma verder gaat in het Theater aan de Parade. Daar worden de kinderen interactief betrokken in de theatervoorstelling ‘Stap uit je boot’ en kunnen ze 's middags aan de slag met workshops zoals buikspreken & goochelen met Henkie, samba-percussie spelen en een zang-dans-acteer-workshop met de KISI-kids. Kinderen kiezen één workshop. Daarnaast doen ze een keertje mee met het icoonatelier en gaan ze een icoon maken voor thuis.

Het programma en de mogelijkheid tot inschrijven volgt z.s.m. Reserveer 24 maart 2012 in ieder geval alvast in de agenda!

Vandaag uitgelicht:
Workshop Vrijwilligerszorg in de parochie
Goed zorgen voor je personeel, een taak voor parochies welk personeel bijna volledig uit vrijwilligers bestaat. Daar horen goede afspraken bij, ook voor de organisatie van het vrijwilligerswerk. De Tilburgse Frater Andreas parochie spreekt over het uitvoeren van vrijwilligersbeleid en de Lambertusparochie uit Udenhout over werken met een vrijwilligers coördinator. Hoe doen zij het en wat maakt hun werkwijze succesvol?

Zie ook het
complete overzicht van workshops die tijdens de Nieuwe Parochie Netwerkdag op 22 oktober 2011 gehouden worden.
14-10-2011