11 OKT

Jongeren geven Eindhoven tijdens DiaconAction een nieuwe impuls!

Tijdens DiaconAction komen katholieke jongerengroepen in het hele land in actie voor mensen in hun eigen omgeving. Dit jaar is dat van 18 tot en met 20 november. Op vrijdagavond 18 november zullen alle deelnemende groepen van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch in het centrum van Eindhoven samenkomen voor de gezamenlijke aftrap van DiaconAction.

Handen uit de mouwen op de aftrapavond
Om 18.30 wordt gestart met Eucharistieviering in de Sint Catharinakerk, in de binnenstad van Eindhoven. Hierna wordt de gratis gadget uitgedeeld en wordt het thema van DiaconAction 2011 ‘Need a hand?’ concreet: de jongeren steken hun handen uit de mouwen en zetten zich in verschillende groepen in voor verschillende doelgroepen. Tot slot is er voor de jongeren nog een gezamenlijke afsluiting waarbij elke deelnemende groep een certificaat ontvangt.

Love Thy Neighbor
Kristel van der Loop, projectmedewerker Jongeren en Diaconie bij het Bisdom van ’s-Hertogenbosch vertelt dat op een billboard naast een Amerikaanse snelweg stond: "That ‘Love Thy Neighbor’ thing… I meant that. – God." Waarom is juist dat hetgeen wat jongeren uit heel Nederland nog steeds blijft aantrekken? Volgens Kristel is individualisme niet het antwoord waar jongeren naar op zoek zijn. "Onafhankelijkheid zeer zeker wel, maar ook in het zorgdragen voor elkaar voelen jongeren dat ook zij, en soms juist zij, geroepen zijn om voor een ander klaar te staan."

Wil jij ook meedoen aan DiaconAction? Zie: meer informatie en aanmelding

Bereikbaarheid
Bij de Catharinakerk is geen gratis parkeergelegenheid. Vlakbij is een parkeergarage waar voor 1 euro per half uur geparkeerd kan worden. Na de Mis kan er met de auto naar de locatie worden gereden waar het parkeren wel gratis is. Ook bij de Stevenskerk kan gratis geparkeerd worden. De Catharinakerk is met het Openbaar Vervoer goed te bereiken.

Wees op tijd
Omdat de avond zich op verschillende locaties afspeelt is het belangrijk dat je er op tijd bent, zodat ieder na afloop van de Mis naar de juiste locaties kunt vertrekken. Wanneer je echter van tevoren al kunt voorzien dat dit voor je groep niet haalbaar is, laat dit dan via het kopje ‘Ruimte voor vragen/ bijzonderheden’ in het aanmeldformulier weten.

Vandaag uitgelicht:
“Groeien in gezamenlijk gevierd geloof”
In deze workshop bekijken we hoe we kunnen werken aan gezamenlijk gevierd geloof op bisdomniveau (invoegen in de liturgie van de wereldkerk, collegialiteit en universaliteit) en op parochieniveau (taken en rollen in de liturgie, ieder heeft zijn/haar eigen verantwoordelijkheid, participatie).

Zie ook het
complete overzicht van workshops die tijdens de Nieuwe Parochie Netwerkdag op 22 oktober 2011 gehouden worden.
11-10-2011