04 OKT

Maandelijkse YouCat-bijeenkomst: jij bent er toch ook bij?!

Heb jij fantastische Wereldjongerendagen meegemaakt in Madrid? Of kon je er helaas niet bij zijn, maar heb je de verdieping en gezelligheid ervan gemist? In alle gevallen organiseren we de komende maanden een nieuw initiatief: niet te missen!

Tijdens de WJD werd de YouCat gepresenteerd: de catechismus speciaal voor jongeren. De Nederlandse vertaling hiervan is nu ook verschenen (lees er hieronder meer over!). Tijdens een maandelijkse YouCat-bijeenkomst bieden we je de kans om uitleg te krijgen over een gedeelte van de YouCat, hierover uit te wisselen en daarnaast is er natuurlijk tijd voor gezelligheid en ontmoeting. We sluiten elke middag af met een H. Mis en een eenvoudige maaltijd. De bisschop en de hulpbisschoppen zullen bij toerbeurt aanwezig zijn bij de bijeenkomsten.

Iedere maand zal de bijeenkomst op een andere plek in het bisdom plaatsvinden. Elke bijeenkomst is op een zondag, steeds van 15.00-19.30 uur. Hier volgt het schema t/m februari 2012.
  • Zondag 18 december: Kruisherenklooster, kloosterlaan 26, 5435 XD, St. Agatha
  • Zondag 29 januari 2012: Pastoor Vermeulenzaal (parochiezaaltje naast de kerk), Raadhuisplein 2, 5151 JH, Drunen
  • Zondag 26 februari 2012 (locatie wordt nog bekend gemaakt)
Zet de data snel in je agenda en ben erbij: een prachtige mogelijkheid om verdieping van je geloof te combineren met gezelligheid en ontmoeting met andere jongeren!

Je kunt elke bijeenkomst opnieuw aansluiten. In verband met de maaltijd, horen we wel graag via e-mail of je erbij bent: jongeren@bisdomdenbosch.nl. Vermeld daarin de datum van bijeenkomst, je naam en evt. dieetwensen.

Heel graag tot ziens!

• Lees het verslag van de eerste YouCat-bijeenkomst in Oirschot.

YouCat: Wat is dat?!

De YouCat is de nieuwe jongerencatechismus van de katholieke Kerk. De YouCat stelt de rijkdom van het geloof op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier voor aan jongeren en is voorzien van fraaie kleurenfoto’s en illustraties. De uitgave wil jongeren helpen om hun geloof beter te verwoorden en beleven en geniet de steun van de Belgische en Nederlandse bisschoppenconferentie en kwam mede tot stand dankzij de Oostenrijkse kardinaal Schönborn. De YouCat is al in 13 talen verschenen. In het Nederlands wordt het boek uitgegeven door Lannoo en is het verkrijgbaar bij (internet)boekhandels voor de adviesprijs van €19,99.

Zie ook dit nieuwsbericht

• 04-10-2011