04 OKT

Dekens naar Lourdes

De dekens van het bisdom Den Bosch gaan van 4 t/m 7 oktober naar Lourdes. Het uitje is bedoeld om de onderlinge band te versterken. Ook bisschop Hurkmans en hulpbisschop Mutsaerts reizen mee. Dit jaar staat de reis ook in het teken van het afscheid van de Eindhovense deken F. Verhoeven, die op 2 oktober j.l. al afscheid nam in Eindhoven.

Het gezelschap neemt deel aan het reguliere bedevaartprogramma in Lourdes. Op het programma staan een internationale Mis en deelname aan de licht- en sacramentsprocessie. Ook is er een gesprek met de bisschop van Lourdes, Mgr. Jacques Perrier, over de relatie tussen parochie en bedevaart. Het is de derde keer dat de dekens op reis gaan. De eerste keer gingen ze naar Friesland, de tweede keer naar Aken-Luik-Maastricht.

Vandaag uitgelicht:
Workshop Samenwerken met team en vrijwilligers
Het pastoraal team is het kloppende hart van de nieuwe parochie. Het moet een warm hart zijn dat zorgt voor een goede bloeddoorstroming. Hoe ontstaat nu een goed team? En hoe kan dat team in de hele parochie vrijwilligers binden en stimuleren? Het team van de Odaparochie in St. Oedenrode vertelt erover.

Zie ook het
complete overzicht van workshops die tijdens de Nieuwe Parochie Netwerkdag op 22 oktober 2011 gehouden worden.
04-10-2011