03 OKT

Overvolle Mariakapel in Bossche Kathedraal bij Kinderen bidden voor Kinderen

Op deze zomerse 1 oktober trok de kinderprocessie richting de Sint-Jan in Den Bosch veel bekijks. Voorafgegaan door kleurrijke vaandels liepen tientallen kinderen en ouders al biddend en zingend naar de Mariakapel met jumbo-rozenkrans, flambouwen, rozen voor Maria en een brievenbus vol kaarten voor zieke kinderen. Dankzij de enthousiaste begeleiding door de jeugdleden van Harmonie St. Cecilia uit Rosmalen, was het Fatimalied al van een afstand te horen. Sommige mensen langs de kant gingen spontaan meebidden en meerdere ouders en kinderen sloten zich alsnog aan mee de kathedraal in.

Daar, in een volgepakte Mariakapel, wordt de kinderrozenkrans gebeden voor de zieke kinderen waarvoor even eerder vele vrolijke kaarten gemaakt waren. Voor kinderen die zij niet kennen maar God wel, zoals het openingsliedje God kent jou benadrukte. De kinderrozenkrans verloopt volgens een inmiddels beproefd stramien: bij elk van 5 Geheimen een gezongen strofe, stukje uit de Bijbel, kindergebedje en drie Weesgegroetjes, visueel ondersteund door kaarsen, rozen en bijbehorende illustratie. Ondanks de drukte wordt het een rustige en bijzonder sfeervolle viering onder leiding van pastoor Robert van Aken.

Na afloop nodigt pastoor van Aken alle kinderen uit om in deze rozenkransmaand een kaarsje op te komen steken bij Maria. In de Parochie H. Maria en H. Johannes in Den Bosch mogen de kinderen die voor iemand willen bidden in oktober na de Mis gratis een kaarsje aansteken. Samen wordt dan een Weesgegroetje gebeden.

Voor thuis krijgen de kinderen het rozenkransboekje Kinderen van God bidden met Maria, het kwartetspel Lisa & Daan en het boek Met fietskaart en kompas van Mgr. R. Mutsaerts. De zieke kinderen zullen dit ook krijgen en dankzij de motiverende sponsoring door het Bisdom een hele stapel kaarten!

Kijk op www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl voor informatie en materialen om het rozenkransgebed met kinderen op eenvoudige manier te organiseren. Zie de website van het Sint-Janscentrum voor meer foto's en een verslag.

Verslag: Marjolein Heijs, foto's Wim Koopman

Vandaag uitgelicht:
Workshop Parochiemissie
In de workshop over parochiemissies wordt een presentatie gegeven hoe een parochiemissie (op maat) positief kan werken als kerkopbouw-instrument. Dit vruchtbare initiatief is reeds 7 keer gelanceerd in diverse Brabantse parochies en kan mogelijk ook bij u in de parochie worden georganiseerd…Op praktische wijze zal het worden uitgelegd en ervaringsdeskundigen uit de praktijk zullen op enthousiaste wijze hun ervaringen hiermee delen.

Zie ook het
complete overzicht van workshops die tijdens de Nieuwe Parochie Netwerkdag op 22 oktober 2011 gehouden worden.
03-10-2011