01 OKT

Bossche startdag Vastenaktie met een Ethiopisch smaakje

Pelgrimeren, vasten op school en in de parochie, hongerdoek, vastenzakjes en –trommeltje. Op allerlei manieren wordt er iets met vasten en Vastenaktie gedaan. Als voorbereiding op de campagne 2012 organiseert de Bisschoppelijke Vastenaktie op zaterdag 5 november de landelijke startdag in Den Bosch.

Voor vrijwilligers
Honderden vrijwilligers uit parochies en MOV-groepen laten zich op 5 november inspireren. Door lezingen, muziek, workshops en een viering o.l.v. de Ethiopische priester Petros Berga worden de actieve deelnemers op nieuwe ideeën gebracht. Brabantse Hella van der Wijst, Vastenaktie ambassadrice, interviewt bekende en niet-zo-bekende Nederlanders, jonge en niet-meer-zo-jonge parochianen uit het bisdom. Vrijwilligers uit Bossche MOV-groepen helpen bij de ontvangst.

Ethiopisch
Dit keer staat Ethiopië centraal. Sister Brenda vertelt over haar werk in de hoofdstad Addis Abeba. Jongeren waren daar deze zomer op bezoek. Er is Ethiopische koffie, dans en muziek. Er is een Ethiopische huiskamer. Een workshop ‘De werken van barmhartigheid met een Ethiopische inslag’ door bisdompriester Petros Berga.

De Vastenaktie van…
Nu al wordt u uitgedaagd om na te denken hoe u de vastentijd komend jaar in gaat vullen. Wat zou u willen gaan doen of juist laten? Het missiesecretariaat van het bisdom nodigt alle vrijwilligers en pastores die zich voorbereiden op de vastentijd en op de Vastenaktiecampagne 2012 uit om naar de HAS in Den Bosch te komen op 5 november. Aanmelden gewenst.

Meer info: www.vastenaktie.nl of bel 070 - 3136100

01-10-2011