Nieuws

26 AUG

Mgr. Lescrauwaet verhuisd naar medebroeders in Tilburg

Mgr. dr. J.F. Lescrauwaet msc is per 26 augustus jl. om gezondheidsredenen van het Sint-Janscentrum in ’s-Hertogenbosch verhuisd naar het woonzorgcentrum van de Missionarissen van het Heilig Hart (msc) in Tilburg. De oud hulpbisschop van het bisdom Haarlem (88 jaar) woonde sinds zijn emeritaat in 1994 op het seminarie van het bisdom van ’s-Hertogenbosch. Hij deed dagelijks de ochtendmis in de Sint-Janskathedraal.
 
 
Bisschop Hurkmans: “Monseigneur Lescrauwaet is nu al gedurende 17 jaar door zijn aanwezigheid, met zijn rijke doorleefde theologische kennis, een zegen voor het seminarie, voor het bisdom en voor vele concrete personen die hem bezochten of die hij ontmoette in het bisdom. Hij blijft een ware hulpbisschop voor ons bisdom ook nu hij niet langer meer in het Sint-Janscentrum kan wonen. Het is mijn overtuiging dat hij in gebed en in stilte met ons mee zal blijven leven nu hij thuis is bij zijn confraters in Tilburg.”
 
De Missionarissen van het Heilig Hart hebben sinds 1889 een Missiehuis in Tilburg. Het dient als apostolische school en bestuurscentrum voor de Noordelijke MSC provincie die in 1894 werd opgericht. Vrijwel vanaf het begin van de 20e eeuw worden er missionarissen uitgezonden: naar de Molukken (1902), en snel daarop naar Oceanië en Nieuw Guinea (1905), de Filippijnen (1908) en Brazilië (1911). Meer informatie is te vinden op www.misacor.nl
26-08-2011