20 AUG

Bisschop Hurkmans: “ieder van jullie heeft een roeping”

“Jongelui, ieder van jullie heeft een roeping, een opdracht. God houdt in ieder geval van jou. Hij rekent op jou.” Dat zei bisschop Hurkmans vanmorgen tijdens de eucharistieviering met jongeren van het bisdom. De Mis met de bisschop is de laatste diocesane viering van de Wereldjongerendagen. Vanmiddag sluiten zij aan bij ongeveer 1,5 miljoen jongeren op het Madrileense vliegveld Cuatro Vientos.

Vier stappen in de liefde
Vandaag viert de Kerk het feest van de heilige Bernardus. “Een vertrouwenspersoon om mensen te begeleiden naar God,” hield mgr. Hurkmans de jongeren voor in zijn homilie. Daarbij wees Bernardus de weg van de liefde, die zich in vier stappen laat onderscheiden: “In de eerste stap op de weg van de liefde blijft de mens nog bij zichzelf. Bij zijn eigen gevoelens. Bij de tweede stap gaat de mens God lief hebben maar de nadruk blijft nog bij het verlangen er zelf beter van de worden. De derde stap gaat de liefde echt uit naar God, maar zonder het eigen belang nog uit het oog te verliezen. Pas in de vierde stap kan de mens zich in liefde werkelijk verliezen in God. Bernardus maakt duidelijk,” aldus de bisschop.

Cuatro Vientos
Vanaf 16.00 uur staan er op het vliegveld verschillende activiteiten op het programma, waarbij toegewerkt wordt naar de avondwake met de paus. Vannacht zullen de jongeren op 'open veld' verblijven op Cuatro Vientos om 's zondagochtend om 10.00 uur de slotmis met paus Benedictus XVI te vieren.

Programma [20 augustus] WJD-Weblog [update 20 augustus]
Vandaag in Madrid: ochtendgebed, catechese, eucharistieviering, Catechese met bisschop Hurkmans, programma op Cuatro Vientos, avondwake met de paus.

Blogpost Eefke: In de vorige blog schreef ik over het Wereldjongerendagen-gevoel wat ik kreeg van het festival in Toledo. Maar nu ik in Madrid zelf ben en de Wereldjongerendagen zijn begonnen, blijkt het nog veel meer te zijn dan dat. Lees verder..

Highlights Media, foto's en video
Mgr. Hurkmans tijdens eucharistieviering: “Maar luister vooral naar onze éne leraar, de Christus, naar onze éne Vader, de hemelse en laat de heilige Geest in je werkzaam zijn. Zij spreken tot ons in ons hart. Zij doen ons onze persoonlijke roeping verstaan. Zij geven ons de kracht om die roeping een leven lang goed in te vullen. Dat onze woorden en daden één zijn.”

"Paella"
foto: Michel van Mol op Omroep Brabant