Nieuws

17 AUG

Wereldjongerendagen Madrid nu echt van start

Na verschillende voorprogramma’s zijn de Wereldjongerendagen nu echt van start gegaan. Ook voor de Nederlandse pelgrims. Vanmorgen kwamen 1.000 Nederlandse jongeren in een kerk in het centrum van de stad bij elkaar voor een eerste bijeenkomst.

De eerste Nederlandse activiteit in Madrid bestond uit een catechesebijeenkomst met aartsbisschop Eijk. De bijeenkomst werd muzikaal opgeluisterd door een Nederlandse gelegenheidsband, speciaal opgericht voor de Wereldjongerendagen.

Standvastig in het geloof
Mgr. Eijk hield tijdens de bijeenkomst de jongeren voor standvastig in het geloof te blijven. Er zijn tegenwoordige vele uitdagingen en afleidingen. Maar er is maar één weg als je met God contact wilt houden: zorg dat je geworteld en opgebouwd bent in Jezus Christus en daardoor standvastig blijft in het geloof. De bisschop paste zijn catechese daarmee in bij het thema van deze Wereldjongerendagen.
De jongeren stonden vervolgens in kleine groepjes stil bij de woorden van de aartsbisschop. De bijeenkomst werd afgesloten met een heilige mis. Daarna gingen de jongeren op weg om deel te kunnen nemen aan een van de vele speciaal voor hen georganiseerde culturele activiteiten in Madrid.

Openingsviering
De Wereldjongerendagen zijn dinsdagavond officieel geopend met een viering in het hart van de stad. Rond een half miljoen jongeren verzamelden zich op Plaza de la Cibeles, waar kardinaal Rouco, de aartsbisschop van Madrid, hen welkom heette.

 
Programma [17 augustus] WJD-Weblog [update 14 augustus]
Vandaag in Madrid: ochtendgebed, catechese, eucharistieviering, cultureel programma, jongerenfestival, avondgebed. 
 
 
Blogpost Eefke: Vandaag was er eindelijk tijd om El Real de San Vicente, het dorpje waar ik samen met Natasja in het gastgezin zit, wat beter te leren kennen. Lees verder.. 
 
 

 
 
 
17-08-2011