Nieuws

16 AUG

Open dag Mothers Prayers

Op zaterdag 17 september wordt in Boxtel een dag over ‘Mothers Prayers’ ofwel Biddende Moeders georganiseerd. Iedere moeder of grootmoeder die interesse heeft in dit gebedsinitiatief is van harte welkom. Deze open wordt ondersteund door de afdeling Huwelijk & Gezin van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch.

Bidden voor je kinderen
In het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch komen moeders in kleine groepjes samen om te bidden voor hun kinderen. "Elke moeder wil dat haar kind gelukkig wordt, maar dat is niet vanzelfsprekend," vertelt Brechje Loenen van de diocesane afdeling Huwelijk en Gezin. "Ze hebben kleine of grote problemen, die je als moeder lang niet altijd voor ze kan oplossen." In 1995 besloten twee Engelse grootmoeders de zorgen over hun (klein) kinderen samen bij God te brengen. Inmiddels bidden moeders in 85 landen op deze manier samen.

Wat is Gods wens?
Het thema van de regiodag op 17 september is: ‘Wat zou Christus onze kinderen toewensen?’ Als we bidden hebben we vaak ons ‘verlanglijstje’ voor God al klaar: dat mijn ene kind mag genezen en het andere hogere punten haalt op school. Vraag is echter: wat is Góds wens voor dit kind?

Programma
De inleiding tijdens de open dag wordt gegeven door Jacintha Lagemaat, landelijk coördinator van Mothers Prayers en Christine van Laar. Aansluitend is er lunch (zelf meenemen) en wordt er gezamenlijk gebeden worden voor de kinderen. Deze regiodag begint om 10.30 uur (vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar) en duurt tot 15.00 uur. Locatie: zusters Oblaten van de Assumptie, Prins Hendrikstraat 45 in Boxtel.

Aanmelden kan via: mothersprayers_@hotmail.com of tel.: 038-4538181.
Programma [16 augustus] WJD-Weblog [update 14 augustus]
Vandaag in Madrid: ochtendgebed, vertrek naar Madrid, Madrid verkennen, cultureel programma, jongerenfestival, openingsviering, avondgebed. 
 
Blogpost Eefke: Vandaag was er eindelijk tijd om El Real de San Vicente, het dorpje waar ik samen met Natasja in het gastgezin zit, wat beter te leren kennen. Lees verder..
 
Highlights Media, foto's en video
 
"En hier in dit misschien onbekende land, ontmoeten we nieuwe mensen, met een andere taal, en een andere geschiedenis. Maar tegelijkertijd zijn we broers en zussen in ons geloof." (Bisschop Hurkmans in Castillo de Bayuella)   
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Uitzending RKK van 15 augustus met bijdragen van bisschop Hurkmans en bisdomjongeren.
 
 
 
 
16-08-2011