16 AUG

Het afscheid en de 'kleine' generale repetitie

In een woord hartverwarmend was het afscheid van de drie parochies, waar de jongeren van het Bisdom Den Bosch zich sinds donderdag hebben voorbereid op de Wereldjongerendagen in Madrid. De gastgezinnen van El Real de San Vincente, Castillo de Bayella en Hinojosa de San Vicente maar ook de jongeren zelf moesten een traantje wegpinken toen het zover was. Hartelijke woorden over en weer werden gesproken, en na de gebedsdienst op Maria Tenhemelopneming, het feest dat in Spanje nog een vrije dag voor iedereen meebrengt, werd in het Spaans gezongen dat het afscheid niet voor altijd is. Monseigneur Hurkmans bedankte de parochies - en de gastouders - voor de hartelijke ontvangst een had voor ieder van de drie een replica van de Zoete Moeder als afscheidcadeau. ‘Partir c’est mourir un peu', het afscheid was een beetje doodgaan, maar de Days in the Diocese zullen de jongeren voor altijd bijbliven.

Daarna was het op naar Toledo, waar een kleine generale repetitie van de échte Wereldjongerendagen plaatsvond (als je een bijeenkomst van 20.000 jongeren klein mag noemen). ’s Avonds werd er overnacht in twee scholen – de bokken en de geiten gescheiden. Morgen naar Madrid! Vamenos.

(Jaap van Eeden)

Programma [16 augustus] WJD-Weblog [update 14 augustus]
Vandaag in Madrid: ochtendgebed, vertrek naar Madrid, Madrid verkennen, cultureel programma, jongerenfestival, openingsviering, avondgebed.

Blogpost Eefke: Vandaag was er eindelijk tijd om El Real de San Vicente, het dorpje waar ik samen met Natasja in het gastgezin zit, wat beter te leren kennen. Lees verder..

Highlights Media, foto's en video

"En hier in dit misschien onbekende land, ontmoeten we nieuwe mensen, met een andere taal, en een andere geschiedenis. Maar tegelijkertijd zijn we broers en zussen in ons geloof." (Bisschop Hurkmans in Castillo de Bayuella

Spaanse dans in Talavera