Nieuws

12 AUG

Jongeren in aartsbisdom Toledo

De 102 jongeren en hun begeleiders die deelnemen aan de WJD in Madrid zijn gisteren met diverse vluchten aangekomen in Madrid en doorgereisd naar het aartsbisdom Toledo. Ze zijn ondergebracht in gastgezinnen in drie dorpen: Hinojosa de San Vicente, El Real de San Vicente en Castillo de Bayuela.
 
Vandaag krijgen ze een rondleiding door Toledo en bezoeken onder meer de kathedraal Santa Maria de Toledo. De stad Toledo ten zuidwesten van Madrid staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de vele monumenten. Toledo staat ook bekend om het eeuwenlang samenleven van christenen, joden en moslims.

Vanavond verzorgen jongeren uit het bisdom Toledo een musical het als thema ‘Alma’ dat ziel betekent. Er zijn 700 jongeren uit het bisdom Toledo bij aanwezig.

Spanje kent maar liefst 15 kerkprovincies waaronder Toledo, dat bestaat uit het aartsbisdom Toledo en nog vier bisdommen. Meer informatie over het aartsbisdom Toledo via http://www.architoledo.org/
 

  BLOG
 
Een vliegende start

Na alle voorbereidingen als auto’s wassen, (jam)potjes, knakworsten en CD’s verkopen, is het dan eindelijk zover!!! Het is leuk om iedereen weer te zien na onze eerste ontmoeting op de kennismakingsdag in s’ Hertogenbosch. Om voor te bereiden op onze reis hadden we de afgelopen twee dagen een rootcamp waarin het thema van de WJD, het ontmoeten van de alle jongeren en de bisschop en teambuilding centraal stonden. Gelukkig zijn we allemaal nog redelijk fit, de begeleidende pastor van onze deelgroep leidde ons zelfs persoonlijk naar de overwinning tijdens de 7-kamp! Verder hebben we de bisshop kunnen ontmoeten. Het is misschien wel leuk om te vermelden dat hij - terwijl we dit schrijven - met ons in de bus is op weg naar het vliegveld van Brussel. Het voelt goed om te kunnen zeggen dat we al een hechte groep zijn met hetzelfde doel: ervaren dat God in ons midden is op weg naar een onvergetelijke ervaring. We zijn benieuwd wat de rest van deze reis ons zal brengen!
Wij willen in het bijzonder de abdij Mariënkroon en de mensen van het Focolare bedanken voor hun hartelijke ontvangst tijden het rootkamp.

Liefs, Mariëlle en Manon

Als dit pas het begin is…
 
 
 
 
12-08-2011