Nieuws

10 AUG

WJD-Rootcamp afgesloten: op naar Madrid

"Wat gebeurt er? Let eens goed op wat er precies gebeurt en reflecteer daarover. Maak de Wereldjongerendagen bewust mee." Deze vraag stelde bisschop Hurkmans aan de honderd jongeren die dinsdag en woensdag waren samengekomen in Nieuwkuijk voor de ‘Rootcamp’ van de Wereldjongerendagen.

Programma in Nederland
Na twee dagen van kennismaking, ontmoeting, spel, gebed en deelgroepgesprekken vormde een eucharistieviering met bisschop Hurkmans, de reiszegen en een plenaire vragenronde met hem de afronding van het gezamenlijke programma in Nederland.

Bisschop met de jongeren mee
Met verwijzing naar het evangelie sprak bisschop Hurkmans in zijn homilie: "We gaan met elkaar naar de bisdommen van Toledo en Madrid, op uitnodiging van paus Benedictus XVI. Hij wil jullie voorhouden hoe goed het is om met Jezus Christus jullie leven te verliezen om het daarna veel rijker terug te vinden. Als bisschop wil ik met jullie de ervaringen van deze reis delen."

Tijdens een moment van samenkomst vertelde de bisschop over zijn ervaringen met de Wereldjongerendagen en over zijn persoonlijke roeping. Bisschop Hurkmans: "De Wereldjongerendagen is een grote ontmoeting, maar het zit hem in de kleine ontmoetingen. Ik ga niet in de eerste plaats om de paus te zien, maar om er met jullie te zijn."

Kern van het geloof ervaren
Zijn wens voor de jonge pelgrims is dat ze veel plezier maken en veel mensen mogen ontmoeten, maar ook iets van de kern van het geloof te ervaren. "Ik hoop dat jullie een ervaring opdoen voor het leven. Dat jullie een relatie met elkaar opbouwen en met God. Want dan kan er meer gebeuren dan je zelf zou kunnen bedenken. Dan raakt het het ‘zijn’, en dat gaat voorbij het beredeneren. Als je kunt zeggen "God is er", dan kun je ontdekken dat Hij een plan heeft met ieder van ons en dat je leven zinvol is."

Op naar Madrid!
Donderdag 11 augustus om 4:30 uur staan de eerste groepen uit het Bisdom van ’s-Hertogenbosch op om hun reis richting Spanje te vervolgen.Foto's: Wim van den Berge, Mariapoli Mariënkroon


10-08-2011