04 AUG

Overzicht media-initiatieven Wereldjongerendagen

Wie niet naar Madrid gaat voor de Wereldjongeren, maar wel belangstelling heeft voor de Wereldjongerendagen, kan fragmenten van het internationale gebeuren volgen via internet en televisie. Over enkele dagen reizen honderd jongeren uit het Bisdom van ’s-Hertogenbosch naar Madrid. Met hulp van onderstaande overzicht zijn zij te volgen.

WJD op de bisdomsite
Eefke van der Loop uit Zeeland zal voor het Bisdom van ’s-Hertogenbosch dagelijks haar belevenissen tijdens de Wereldjongerendagen op de website van het bisdom bloggen. Vanaf dinsdag 9 augustus verschijnt er op de bisdomsite een speciaal WJD-kader waarin iedere dag de laatste blog-, foto- en videoupdates worden geplaatst. Ook programmainformatie en –highlights worden dagelijks bijgewerkt.

Bisdomjongeren in de media
WJD-ganger Michel van Mol uit Wintelre zal gedurende de Wereldjongerendagen zijn ervaringen bloggen op de website van Omroep Brabant. Hij reist met de deelgroep vanuit Nijmegen/Oirschot. Op de website van de omroep zullen tevens foto’s en een radio-interview verschijnen. Op de gastblog van het Eindhovens Dagblad zal Elianne Ardts uit Sint-Oedenrode in week 33 dagelijks haar belevenissen tijdens de Wereldjongerendagen bloggen.

Op parochiewebsites en websites van kerkelijke bewegingen zullen ook blogs en verslagen van WJD’ers terechtkomen. Voor de Eindhovense parochie Woensel Middel-Zuid klimmen Manon van As en Marielle Appel in de pen. De website van gemeenschap Emmanuel houdt de thuisblijvers op de hoogte van haar eigen reisinitiatieven.

Landelijke media
Omroep RKK verzorgt een week lang dagelijks radio- en televieuitzendingen en updates op wjdmadrid.rkk.nl. Podcastpriester en presentator Roderick Vonhögen doet dagelijks verslag op tv, radio, social media en internet van de jongerenbijeenkomst. Op de website van Katholiek Nieuwsblad verzorgt actrice Lizelotte van Dijk een gastblog. Van Dijk deed vorig mee aan het tv-programma 'Op zoek naar God' van de EO. Landelijke radiozender Radio Maria onderhoudt in haar speciale WJD-programmering dagelijks live contact met de deelnemers. Via AM 675 of via internet kunnen hun luisteraars interviews, herhalingen en specials over de Wereldjongerendagen volgen.

WJD @ home
Jongeren die de laatste 24 uur van de Wereldjongerendagen dicht bij huis willen meebeleven zijn op 20 en 21 augustus welkom in Sittard bij het landelijke parallelprogramma. Op het weekendprogramma staan onder andere een live verbinding met Madrid, ontmoeting, de avondwake, aanbidding van het allerheiligste en de H. Mis. WJD @ home wordt mede georganiseerd door de landelijke organisatie Jongkatholiek. Ook hun website wordt gedurende de WJD regelmatig bijgewerkt.
04-08-2011