Nieuws

20 AUG

Start Alphacursus in de Langstraat

Vanaf woensdag 21 september start er voor de parochies Drunen-Elshout en Waalwijk (regio ‘De Langstraat’) de Alphacursus. Tijdens tien wekelijkse bijeenkomsten in Waalwijk kunnen belangstellenden kennismaken met het christelijke geloof.

Levensvragen
In deze tijd zijn veel mensen bezig met fundamentele levensvragen: Wat is de zin van het leven? Waarom ben ik er? Bestaat er een God (en wie is dat dan) en wat merk ik nog van God? Wat gebeurt er als we sterven? etc. Elke bijeenkomst komt een bepaald kernelement van het christelijk geloof aan de orde, bijvoorbeeld: Wie is Jezus? Bijbel lezen, waarom en hoe? Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof? En, hoe zit het met de Kerk?

Op zoek naar antwoorden
De organiserende parochies benadrukken dat het geen belerende cursus is. Wel worden er een aantal handreikingen gegeven, waarna er samen en individueel op zoek gegaan wordt naar antwoorden. Voor deze cursus heb is dan ook geen voorkennis nodig is bedoeld voor iedereen die wat meer wil weten over het christelijk geloof.

Lees verder
Voor meer informatie zoals data, tijden en locaties, bezoek de website van een van de organiserende parochies. De Alphacursus wordt gratis aangeboden. Er wordt alleen een vrijblijvende vergoeding voor de maaltijden gevraagd.

Zie ook het overzicht van plaatsen in Brabant waar jaarlijks de Alphacursus wordt gehouden.
 
 
 


Programma [20 augustus] WJD-Weblog [update 19 augustus]
Vandaag in Madrid: ochtendgebed, catechese, eucharistieviering, Catechese met bisschop Hurkmans, programma op Cuatro Vientos, avondwake met de paus.  
 

 
Blogpost Michel: Waar wij Nederlanders erg van genoten hebben was de catechese van deze morgen. Die werd gegeven door Mgr. Van den Hende. (...) Het minutenlange applaus dat hij vervolgens in ontvangst mocht nemen zegt, denk ik, genoeg! Lees verder..
 
Highlights Media, foto's en video
Mgr. De Jong tijdens catechese vandaag: “Jullie zijn allemaal uitgezonden. Bisschoppen zijn uitzendbureaus. Jullie zijn Jezus' ambassadeurs”

“De verbondenheid was voelbaar, want uit welk land je dan ook mocht komen of hoe ieder ander ook zijn of haar geloof beleeft, het maakt niet uit. Dat kwam tot uiting bij de H. Mis, waar bijvoorbeeld iedereen het ‘Onze vader’ bad in zijn of haar eigen taal.” Eefke van der Loop in haar laatste blog

"Paella"
foto: Michel van Mol op Omroep Brabant
 

 
20-08-2011