Nieuws

01 JUL

Gezegende Kick-off voor FC Den Bosch

De spelersselectie van FC Den Bosch zal op zaterdag 2 juli om 11.30 uur tijdens een speciale gebedsdienst in de Sint-Janskathedraal worden ingezegend. De inzegening is historisch uniek voor de club en maakt onderdeel uit van de season kick-off die voor de supporters wordt georganiseerd.

Met heel mijn hart
De Pastoor Van Beurden is een van de trouwe FCDB-liefhebbers. Dat de club bij haar intocht vanaf de Bossche Broek niet voorbij gaat aan de kathedraal, vindt hij "hartverwarmend". Bij de gebedsdienst die ongeveer een kwartier duurt zal hij een koppeling maken tussen het clublied "Met heel m’n hart hou ik van jou" en het geloof. Aan het einde zal de pastoor samen met de spelers een kaarsje aansteken bij de Zoete Moeder van ’s-Hertogenbosch.

Programma
Vanaf de Zuidwalvesting, van waar decennialang de stad tegen de vijand werd verdedigd, zullen supporters en inwoners vanaf 10.30 uur klaar staan om de spelers te verwelkomen. Om de feestelijkheid kracht bij te zetten, zullen speciaal voor deze gelegenheid saluutschoten uit de oude Bossche kanonnen bulderen. Na de kerkelijke inzegening begeeft de gehele groep zich richting de Casinotuin voor een symbolische training waar alle belangstellenden uit de stad en regio ’s-Hertogenbosch van harte welkom zijn.

Lees ook het persbericht van FC Den Bosch.
01-07-2011